RKC handhaaft zich na overwinning op Heracles

We did it! Na een fantastische wedstrijd tegen Heracles die met 2-0 werd gewonnen zijn we verzekerd van nog een jaar Eredivisie!

Er stond vandaag een hoop druk op de wedstrijd. Na overwinningen van concurrenten afgelopen weekend, werd onze positie toch weer penibel. Het was dan ook zaak om de wedstrijd vanavond tegen Heracles te winnen, al waren de mannen uit Almelo wel op revanche uit, nadat ze afgelopen weekend kansloos onderuit gingen tegen Willem II.

De wedstrijd vanavond stond in het teken van het overlijden van Matt & Pepijn. De twee vrienden kwamen afgelopen week bij een noodlottig ongeval bij Loon op Zand om het leven. Hierop werd door verschillende supportersgroepen gevraagd om in de 18e minuut te zorgen voor een lichtjesregen en in de 19e en 20e minuut te applaudisseren.

Het was een enorm indrukwekkend moment, omdat het gehele stadion mee deed met de actie. Inclusief het uitvak vol Heracles supporters, die ook een spandoek hadden gemaakt voor Matt & Pepijn, niets dan respect.

Alsof het zo moest zijn, werd direct na de sfeeractie de 1-0 voor RKC gemaakt. Er werd een fout gemaakt in de verdediging van Heracles en de goed storende Stokkers kon de bal overnemen en breed geven op Kramer, die de bal simpel in kon tikken: 1-0!

De wedstrijd kabbelde daarna wat voort, met een meer dan prima spelend RKC. Er waren nog een aantal kansen, maar de rust werd met 1-0 bereikt.

Na rust leek Heracles weer wat aan te zetten, maar tot een goal kwam het niet voor de mannen van Frank Wormuth. In de 59e minuut was het namelijk Richard van der Venne die een absolute wereldgoal maakte na een goede uittrap van Etienne Vaessen: 2-0.

De wedstrijd werd daarna professioneel uitgespeeld, waardoor de sfeer op de tribune steeds beter werd. Na het affluiten van de scheidsrechter was het zeker: We spelen nog een jaar Eredivisie! Dat werd uitgebreid gevierd met de spelers, staff én trainer Joseph Oosting.

We spelen aanstaande zondag nog een uitwedstrijd tegen AZ in Alkmaar, maar die is eigenlijk voor spek en bonen.

Het was een lang seizoen, we dachten meermaals dat we er waren waarna we ineens weer verloren, maar we hebben het gedaan! Ook in seizoen 2022/2023 is er Eredivisie voetbal in Waalwijk!

1 reactie
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *