RKC toont karakter en wint van FC Groningen

RKC won zondagavond met 3-1 van FC Groningen en is met zevenmijlslaarzen op weg naar nog een jaar Eredivisie. Een wedstrijd die in het teken stond voor de actie voor Villa Pardoes.

Hoogspanning
Bij RKC wordt de druk met de week hoger. Waar we weken geleden er bijna vanuit gingen dat de laatste wedstrijd tegen AZ-uit een formaliteit zou zijn, werd het gat naar de onderste ploegen met de week kleiner. Daarnaast zijn steeds meer spelers al met volgend seizoen bezig. Büttner heeft al getekend in Doetinchem en Stokkers is hard opweg naar Deventer. Een gevaarlijke cocktail die zomaar eens in het verkeerde keelgat kan schieten.

Maar ook FC Groningen is nog niet uitgestreden. Waar voor de winterstop supporters uit het verre noorden nog vreesde voor degradatie strijdt de FC nog steeds voor Play-Offs om Europees voetbal. Dat ondanks dat het bezig is met een matige periode, de laatste 3 wedstrijden gingen verloren.

Vliegend uit de startblokken
De wedstrijd begon voor RKC nog matig. In de eerste 5 minuten werd de verdediging een aantal keren verrast. Büttner was een aantal keren uit positie. En met spitsen als De Leeuw en Larsen heeft FC Groningen gevaarlijke wapens in handen. Maar pardoes was daar eigenlijk de openingstreffer voor RKC.

Oud Willem II’er Dankerlui wint het duel met Büttner nog, maar als hij zijn keeper in wil spelen stapt Stokkers er nog snel tussen die 1-op-1 met de keeper koelbloedig afrondt. Een duidelijk getergd RKC krijgt helemaal vleugels als het nog voor het halve uur Kramer weggestoken ziet worden, van Hintum onder de bal door gaat en Stokkers de breed gelegde bal in kan schieten.

Als RKC voor rust ook nog op 3-0 komt is het feest compleet. Deze laatste was van de voet van Richard van der Venne die daarmee een lange tijd van droogte doorbreekt.

Groningen doet wat terug
Met ons hoofd bij volgend seizoen? Dat wilde de spelers zich niet nog eens laten vertellen. Want waar FC Groningen ging wisselen om iets te forceren, groef RKC zich in. Klaar om te knokken voor deze voorsprong. Foutloos is dat niet als na het hele uur Strand Larsen en oude bekende Ngonge de tegentreffer forceren.

Maar echt domineren doet FC Groningen niet meer. Het bijt zich stuk op de ijzeren Waalwijkse defensie. Aan de andere kant krijgt RKC kans op kans om in de counter de voorsprong te vergroten. Maar zowel Kramer als Stokkers en Van der Venne hebben hun vizier de tweede helft niet meer op scherp staan.

Opluchting
En waar de afgelopen weken nog vakkundig werd ontkent dat er sprake was van verhoogde druk hadden de hoofdrolspelers nu geen enkele moeite om hun opluchting te ventileren. Na 31 wedstrijden staat RKC op 31 punten en dat is waar op gemikt wordt. Nu volgen Cambuur en Heracles waar de eredivisie status verzilvert kan worden. En dan gaan we in Alkmaar proberen van de wind te genieten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *