RKC verliest van PEC en kijkt naar beneden

Het is RKC vanavond niet gelukt om in eigen huis drie punten binnen te halen tegen nummer zeventien PEC Zwolle. In een goedgevuld Mandemakers Stadion ging de wedstrijd grotendeels op en neer, had RKC zeker de tweede helft een optisch overwicht maar vielen een aantal momenten de kant van Zwolle op met een 0-2 thuisnederlaag als eindresultaat.

Vooraf werd deze wedstrijd door velen gezien als een sleutelduel. Winst zou namelijk betekenen dat handhaving zo goed als zeker behaald zou zijn. De gasten uit Zwolle zijn ook nog volop in de race om het vege lijf te redden in de eredivisie. Een knappe prestatie van trainer en oud RKC’er Dick Schreuder nadat PEC in de winterstop met slechts 6 punten nog kansloos laatste in de eredivisie stond.

De wedstrijd begon heel open en golfde heen en weer. RKC kende een aantal dreigende momenten maar tot echt grote kansen kwam het nog niet. Vrij uit het niets was het ineens PEC wat wel wist te scoren. De VAR had daarna minuten lang tijd nodig om te bekijken of een vermeende overtreding op Touba zwaar genoeg was om het doelpunt te annuleren maar het kwartje viel helaas in het voordeel van Zwolle: 0-1. RKC liet het er begrijpelijk niet bij zitten en ging vol voor de 1-1. Er kwamen ook enkele hachelijke momenten waarbij vooral de kans van Azhil en net voor rust Van der Venne het vermelden waard zijn. beide wisten echter niet te scoren waardoor we gingen rusten met een 0-1 achterstand.

Onze geelblauwen kwamen fel de kleedkamer uit op jacht naar de 1-1. Het was echter een vreemd moment voor de goal van Vaessen wat uiteindelijk zal leiden tot de eindstand. In eerste instantie besloot scheidsrechter Kamphuis te fluiten voor een schwalbe aan PEC zijde na een sliding van Touba, hij zette dit kracht bij door het geven van een gele kaart. Echter vond de VAR het nodig om in dit geval wel de scheidsrechter ‘ te overrulen’ waardoor zijn eerdere beslissing terug werd gedraaid en er een penalty voor de gasten werd gegeven. Bram van Polen wist hier wel raad mee en bracht de uiteindelijke 0-2 op het scorebord. In het vervolg van de tweede helft probeerde RKC er alles aan te doen om het tij te keren. Een drie dubbele wissel na 60 minuten waarbij Oukili, Kuijpers en Bel Hassani in het veld kwamen voor Azhil, Van der Venne en Buttner moest de ommekeer betekenen. Maar veel verder dan pressing en een grote mogelijkheid voor Kramer wisten we niet te komen. Al met al een onnodige en ongelukkige 0-2 thuis nederlaag met als resultaat dat we de komende 4 wedstrijden vol aan de bak moeten kijkende naar de ploegen onder ons.

Na de wedstrijd stond Oosting op een relaxte manier de pers te woord. ‘We hebben een slag verloren maar geen oorlog. De doelstelling dit seizoen is om te eindigen met 1 op 1 waarmee hij doelt op een gemiddelde van 1 punt per gespeelde wedstrijd. Wanneer we aanstaande thuiswedstrijd winnen van FC Groningen staan we op 31 punten uit 31 wedstrijden dus ik vrees niet’. Verdere gaf Oosting aan dat er was getraind op veel ballen snel naar voren spelen omdat daar mogelijkheden lagen maar dat hij ook vond dat de spelers dit wel erg vaag ( lees te vaak ) deden. Ook spraken we na de wedstrijd kort met Richard van der Venne. Hij stond er zwaar balend bij en gaf aan dat dit niet zijn meest gelukkige wedstrijd was.

Al met al een teleurstellende avond. maar wanneer we de emotie even weghalen dan kunnen we constateren dat we er nog steeds het best voorstaan van alle clubs van plek 14 tot 18. We krijgen nog zeker 3 wedstrijden waarin het goed voor te stellen is dat we punten kunnen pakken. Laten we daarom balen maar niet vrezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *