RKC onderuit tegen PSV na middagje zondagsvoetbal

Een zonnig Phillips Stadion was afgelopen zondagmiddag het decor van de laatste uitwedstrijd tegen een topclub van ons RKC. RKC moest het doen met een paar kansen, maar was niet opgewassen tegen de club uit 040.

Voor RKC viel er eigenlijk weinig te verliezen. Het verlies van Sparta en Willem II geven wel wat lucht en ook Fortuna’s gelijke spel is niet in ons nadeel. Langzaam raakt de tijd voor de achtervolgers op. Maar RKC is er zeker nog niet en ondanks dat je van PSV-uit nooit veel verwacht hoeven we niet te benadrukken dat elke stunt welkom is. Overigens gaat RKC dat proberen met Bakari in de basis ten kosten van Stokkers.

PSV is nog volop in de race voor het kampioenschap, waarin het al wat schade opliep in Enschede. Het zal gebrand zijn van deze wedstrijd zo snel mogelijk een formaliteit te maken. Dat moet het wel doen in een belangrijke week. Na RKC wacht eerst nog de Conference League return tegen Leicester en op zondag Ajax in de bekerfinale in de Kuip.

Gezapige pot
Het feit dat PSV in een druk schema RKC er even tussendoor krijgt druipt er vanaf in de eerste helft. PSV krijgt via Bruma nog een paar leuke kansen maar scoren doet het lange tijd niet. Eigenlijk is de defensieve discipline lange tijd goed op orde met uitblinker Veassen die een bal achter zich vandaan weet te vissen.

Ook centraal blijven grote problemen lang uit. Melle en Shawn weten een van de kansen van Bruma met een hoop vliegwerk onklaar te maken. Zorgen zijn er wel als Melle tot twee keer toe een klap op z’n enkel moet verwerken. Spoiler: hij speelt de wedstrijd zonder al te veel problemen uit.

Maar rusten gaan we niet met de brilstand. Als kort voor rust een kopduel wordt gewonnen door Touba valt de bal dood bij Veerman voor de voeten. Bij RKC staan ze heel even naar elkaar te kijken maar voor er gestapt kan worden hangt hij al. Daar blijft het bij voor rust.

Wel kansloos niet kansenloos
Het enige wat na rust veranderd is de speelrichting van de clubs, het spelbeeld is hetzelfde. Toch krijgt RKC een mega kans als Odgaard een bal kan steken op Kramer. Michiel is echter niet rustig genoeg en de bal verdwijnt richting rij 15 stoel 175. Odgaard werd in positie gebracht door Oukili, die een prima invalbeurt had en meteen liet zien wat nieuwe energie kan brengen is zo’n pot.

Heel lang kan RKC niet genieten want nadat Schmidt zijn kanonnen het veld in stuurt; Gakpo, Madueke en Sangare; is het snel 2-0. Terwijl Büttner een duel verliest van Madueke loopt Teze bij Azhil weg. Hij kan na de carambole aangespeelt worden en is oog-in-oog met Edje loeischerp.

Even lijkt Stokkers, die invalt nadat Odgaards schouder uit de kom schiet, de spanning in de wedstrijd te brengen met een doelpunt. Echter staat hij buitenspel op het moment dat Kramer de bal breed legt. En meer dan dat heeft de wedstijd niet om handen.

En zo eindigt deze wedstrijd in de lichtstad in een 2-0 verlies voor ons RKC. Het grootste verlies van vandaag is vooralsnog Odgaard. Hopelijk is de extra week rust i.v.m. de beker finale genoeg om er op 23 april tegen PEC Zwolle weer te staan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *