Kramer redt punt voor RKC in blessuretijd

Het was de laatste thuiswedstrijd van het door corona afgebroken seizoen, vorig jaar kreeg de scheidsrechter een verstandsverbijstering kort voor het affluiten en ooit scoorde Daniël de Ridder er zijn mooiste doelpunt in de eredivisie. Nee RKC – FC Utrecht gaat bijna nooit ongemerkt voorbij. En ook deze zullen we nog wel even onthouden.

Bonuspunten
Voor RKC zal FC Utrecht uiteindelijk om bonuspunten gaan. Ware het niet dat juist die bonuspunten verfrissend zullen werken tegen de directe concurrenten die de komende weken allemaal nog naar Waalwijk zullen komen. Overigens zijn deze allemaal te bezoeken met een passe partout, die maar 19,40 euro kost. Voor het interland weekend werd nog gewonnen van Vitesse, dus in deze flow moeten er toch kansen liggen tegen een ploeg waar je uit al een punt hebt gepakt door goals van Odgaard en Büttner.

U-uuuuuuu
Voor de Domstedelingen is er eigenlijk niets meer te winnen. Al jaren is de doelstelling van Frans van Seumeren om met zijn FC Utrecht de traditionele top-4 aan te vallen en dit jaar komt daar, ondanks de sterke selectie, helemaal niets van klaar. En juist daar liggen voor RKC zowel kansen als het gevaar. Want ondanks de ‘matige’ resultaten en de onzekerheid die daar bij hoort heeft de ploeg van Rick Kruys serieuze wapens in handen.

VAR grijpt in
RKC en FC Utrecht zijn de clubs die het vaakst in de beginfase een doelpunt tegen krijgen. Ook vandaag leek dat het geval. Meulensteen kopt een teruggekopte bal binnen van Kramer. Diezelfde Kramer pakt bij deze actie heel even een verdediger vast. De VAR, wijlen Sander van Eijk, oordeelt uiteindelijk dat het te veel was.

De eerste helft lijkt weinig spektakel op te leveren, RKC speelt een prima pot maar kan voor weinig gevaar zorgen. En ondanks dat FC Utrecht gevaarlijker is komen ze wel op voorsprong na ruim een half uur. Uit een counter kan Timber 1-op-1 met Vaessen onberispelijk binnen schieten.

De rest van de eerste helft levert, op een door buitenspel afgekeurde goal, geen echte wapenfeiten op.

Tweede helft
Na rust komt Richard van der Venne voor Finn Stokkers, ogenschijnlijk om meer pit in het elftal te krijgen. Het spelbeeld kantelt niet. RKC kan Utrecht niet kraken en als er gevaar is, komt het van Utrechtse kant. En zo kabbelt eigenlijk de hele tweede helft aan. Invallers Bakari en Oukili kunnen heb het beeld niet kunnen kantelen.

Het slot offensief wordt gestart door Kuijpers te brengen. Het duurt tot ver in de blessuretijd tot RKC voor het eerst op goal schiet en dat is een kopbal van Kramer, die binnenkant paal de bal binnen ziet vallen! En zo houdt RKC toch nog een punt over aan deze wedstrijd, waar het lange tijd toch niet naar uitzag.

Volgende week wacht de uitwedstrijd in Eindhoven tegen PSV!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *