RKC schrikt op tijd wakker in Arnhem

Vanmiddag speelde we (op een verschrikkelijk veld) de uitwedstrijd in Arnhem tegen Vitesse. Snel leek het al voor bij, maar we schrokken op tijd wakker: 1-2.

Het is geen geheim dat het de afgelopen weken steeds spannender en nijpender aan het worden is. Alles is er bij RKC aan gelegen punten te gaan pakken. En tegen een tegenstander die geen best track-record heeft in eigen huis, inclusief het feit dat Vitesse donderdag nog aantrad in en tegen AS Roma, moet er iets te halen vallen.

RKC snel achter
Het was Vitesse dat uit de startblokken schoot en na 4 minuten al raak wist te schieten. Een harde voorzet leek voor Vaessen te zijn, maar hij liet los, waarna Openda 1-0 binnen kon schieten.

Daarna begon RKC wat beter te voetballen. Meulesteen schoot in de 15e minuut via de rug van een Vitesse speler de bal binnen, waardoor de gelijke stand op het bord kwam: 1-1.

De resterende tijd in de eerste helft was niet heel spectaculair. Twee maal leek Vaessen een penalty weg te geven doordat Openda hem omspeelde, maar beide keren ging de vlag om hoog voor buitenspel. De ruststand was dan ook 1-1.

Büttner doet z’n oude club pijn
Kort na rust duurt het niet lang tot RKC op voorsprong komt via de oud-Vitessenaar Alexander Büttner. Nadat Kramer een overstapje doet is het voor Alex een-op-een met de keeper een koud kunstje om hem in het dak van de goal te schieten.

Op dat moment draait de wedstrijd wel weer. Vitesse gaat duidelijk opzoek naar de gelijkmaker en is via Openda een paar keer gevaarlijk dichtbij. Gelukkig staat hij een aantal keer buitenspel, maar de gelijkmaker is een aantal akelig dichtbij.

Zonder kansen is RKC zeker niet. De grootste is als Odgaard er vandoor is op links maar een-op-een met de keeper geen keuze maakt tussen de bal in de goal chippen en afleggen.

Spannend slotstuk
Maar liefst 6 minuten duurt de blessure tijd en RKC krijgt als eerste een mega kans als ze met 3 man er vandoorgaan tegen 3 Vitessenaren. Een fatsoenlijk schot wordt er niet geproduceerd. Vitesse is ook niet meer gevaarlijk en dus gaan onze jongens er met de volle buit vandoor!

En zo doet RKC hele goede zaken op de ranglijst in de strijd tegen degradatie. Woensdag wacht een oefenwedstrijd tegen Feyenoord en volgende week is er geen eredivisievoetbal. Daarna wacht FC Utrecht thuis. De mannen kunnen alle steun goed gebruiken en er is door de club ook een actie

1 reactie
  1. Zet dat niet tot nadenken Overveen Keeper eerst de bal los laten waaruit een doelpunt valt daarna 2x overtreding op Openda (gelukkig buitenspel) focus Keeper focus
    🤔🙏

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *