Gehavend RKC strijdend onderuit in Amsterdam

Het is niet gelukt om te stunten in Amsterdam. Een sterk gehavend RKC ging onder het oog van de 209 meegereisde uit-supporters strijdend onderuit tegen Ajax: 2-1.

Door ziekte waren trainer Oosting, Vaessen en Büttner niet aanwezig in Amsterdam. Daarnaast was Meulensteen niet fit genoeg om te spelen. Daardoor speelde onder meer back Wouters en maakte keeper El Maach zijn debuut in de Eredivisie, frappant genoeg tegen zijn oude ploeg.

RKC begon compact aan de wedstrijd om via de counter gevaarlijk te worden. Hoewel we de eerste minuten aardig angstig leken, groeide we wat in de wedstrijd. Het was na een half uur dan ook nog 0-0, toen Kramer een levensgrote kans op de 0-1 kreeg. Een voorzet van Odgaard belandde op zijn hoofd en hij kopte de bal hard in, maar recht op Onana af die de bal over kon tikken.

Even later leek de wedstrijd al gespeeld, want in de 34e en 37e minuut was het Haller die de 1 en 2 tegen nul kon maken, waardoor de ruststand 2-0 was.

Niets leek minder waar, want na de rust wisten we de wedstrijd helemaal om te draaien. Odgaard stak in de 50e minuut Kramer alleen op Onana af die rustig bleef: 2-1. 7 minuten later was het opnieuw raak. Odgaard ging diep en trok alle verdedigers van Ajax naar zich toe waarna hij de bal breed kon leggen op Van der Venne die de 2-2 binnen schoot.

Even later hadden we nog grote kansen op 2-3, onder meer door opnieuw Van der Venne die alleen op Onana af leek te gaan maar te veel tijd nodig had en Odgaard die Onana wat ver voor zijn goal zag staan maar 4 centimeter naast schoot.

Uiteraard werd de druk van Ajax een stuk hoger, maar net toen er gedacht kon gaan worden aan een punt, ging het alsnog mis. In de 89e minuut maakte Luuk Wouters een oliedomme overtreding op Anthony in de 16, die gemakkelijk ging liggen. Penalty voor Ajax. Tadic schoot de bal binnen waardoor we nipt verloren.

Al met al is dit een hele zure, mede omdat het nu de derde week op rij is dat we punten uit handen geven in de laatste minuut.

Door het verlies en de resultaten op de andere velden wordt het erg spannend de komende weken, want het gat naar de nummer laatst is nog maar 4 punten.

Volgende week staat een cruciale wedstrijd op het programma. Heerenveen komt dan op bezoek in Waalwijk en die wedstrijd zal hoe dan ook gewonnen moeten worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *