RKC in laatste fase onderuit tegen FC Twente

Carnavalsvrijdag betekend sinds drie jaar een thuiswedstrijd voor ons RKC! Vandaag en gezien de geschiedenis krijgen we van de KNVB nog een cadeautje ook. FC Twente heeft al heel lang geen punten meer gepakt in Waalwijk dus in principe zou je kunnen beweren dat voor RKC alle seinen op groen staan om er een mooie avond van te maken!

RKC moet het vandaag stellen zonder Shawn Adewoye die ziek thuis zit. Zijn logische vervanger is Dario van den Buijs. Onze jongens zullen vandaag het zuur weg willen spoelen van het late gelijkspel in de Goffert vorige week. RKC had weinig de bal maar genoeg kansen om de driepunten op het uur alvast in de bus te kunnen leggen. Vooral Van de Venne miste er te veel en de deksel viel in de laatste minuut op de neus.

Bij de club uit Enschede heeft een geweldig seizoen waar het nu al lijkt dat ze zich op kunnen maken voor de Play-offs. De club die deze zomer flink investeerde ziet dat uitbetaald worden met een puike 5e plaats. Vorige week werd ternauwernood nog gelijk gespeeld na een 2-0 achterstand tegen de Eagles.

Kopbal Kramer
Nog voor de eerste 10 minuten voorbij zijn heeft RKC al 2 gevaarlijke ballen op de goal van Twente afgevuurd. Kramer en Oukili zien hun poging stranden op de handen van Unnerstal. Het is het duidelijkste beeld dat RKC prima aan de wedstrijd begint en, in tegenstelling tot vorige week, hoog druk zet.

Dat de tukkers levens gevaarlijk zijn zien we op nog geen krap half uur als Touba de bal verspeelt bij het indribbelen. In overtal is het voor de uitclub niet moeilijk en mag Van Wolfswinkel de bal achter Vaessen leggen. Daarna is het eenrichtingsverkeer richting de Waalwijkse goal. Op goal schieten doet FC Twente niet maar dat is eerder omdat het vizier nog niet heel erg op scherp staat.

Meulensteen geblesseerd
Kort voor rust raakt Meulensteen geblesseerd. Hij speelt nog een minuut of vijf door maar na rust vervangt Said hem. RKC begint vrij aardig na rust maar loopt zich telkens stuk op de FC Twente defensie. Dat zelf ook kansen blijft krijgen. RKC wisselt een paar keer opvallend en op een gegeven moment bestaat de defensie uit drie backs en Touba.

De wedstrijd lijkt als een nachtkaars uit te gaan tot Odgaard het vanaf de zijlijn maar eens van 40 meter probeert en hem snoeihard, na de stuiter, over Unnerstal heen schiet. 1-1. Het is ook het begin van een bloedstollende en hectische slotfase waar RKC en Twente beide kansen krijgen. Uiteindelijk trekt FC Twente aan het juiste eind. Bij de 2e paal is het met een droog knikje Limnios die een al doorgekopte bal binnenkopt.

En zo eindigt een wedstrijd waar wel degelijk mogelijkheden lagen in een flinke domper voor ons RKC.