RKC geeft het ook tegen Feyenoord zelf weg

Het leek wel lente vandaag in het Mandemakers stadion. Het aantal graden was dan weliswaar aan de lage kant maar de zon was rijkelijk aanwezig en een driepunter zou de gevoelstemperatuur zomaar naar lenteachtige hoogte hebben doen laten stijgen. Maar helaas wilde de Rotterdammers hier niet aan meewerken en bleken zij over 90 min te sterk voor ons RKC.

Na de zo succesvolle januari maand waarin RKC drie overwinningen op rij wist te boeken tegen onder andere directe concurrenten als Go Ahead Eagles en Fortuna Sittard, was vandaag de uitgelezen mogelijkheid om het tij na de matige vertoning in Tilburg en de vooraf al opgegeven kwartfinale in de KNVB beker thuis tegen AZ te keren. Makkelijk zou dat niet zijn want Feyenoord speelt tot dusver een prima seizoen en was naar Waalwijk gekomen met als doel dit een passend vervolg te geven.

RKC begon goed aan de wedstrijd. Na een spectaculaire maar half mislukte omhaal van Odgaard was het Bakari die de eerste goede kans op zijn naam kreeg. Hij wist de bal vanuit de volley echter niet genoeg kracht te geven waardoor Bijlow eenvoudig redding kon brengen. Het bleek echter een aardige voorbode te zijn voor de eerste helft van de Waalwijkers. Het was Feyenoord dat veelvuldig de bal had, RKC bleef rustig afwachten en wist er meerdere keren gevaarlijke uit te komen. Daar stond vanuit Rotterdamse kant weinig tegenover. Nadat Bakari vijf minuten voor rust net niet wist te scoren door een fantastisch optreden van keeper Bijlow, was een minder fantastisch optreden van keeper Vaessen aan de andere kant juist wel de inleiding van de 0-1. Ondanks het feit dat er nog twee verdedigers in de buurt liepen van Kökcü was Vaessen onnodig veel te ver uit zijn goal gekomen waardoor de Turks international eenvoudig kon scoren. Een helaas voor Vaessen wederom pijnlijke en onnodige domper en dat ook nog eens vlak voor rust.

Na de thee was het wedstrijdbeeld niet heel anders. Lange tijd waren er niet echt veel hoogtepunten op de afgekeurde 0-2 van de Rotterdammers na. In de laatste 20 minuten waren het de Waalwijkers die een duidelijk overwicht hadden. Fel op de bal en veelvuldig op de vijandelijke helft spelend, wist RKC echter slechts tot één echt grote kans te komen. Na een prachtige snelle aanval door het centrum was het uiteindelijk Odgaard die oog in oog kwam te staan met doelman Bijlow. Odgaard vergat jammer genoeg Anita links van hem aan te spelen. Had hij dat gedaan dan had onze kleine rappende Amsterdammer de bal in een leeg doel kunnen binnenlopen. Ons Dynamite uit Denemarken besloot echter voor eigen succes te gaan en stuitte op de fel uitkomende doelman. Na dit moment bleef het wedstrijd beeld intact van een drukkend RKC en afwachtend Feyenoord. Op het puntje van de stoel zaten alle supporters met verhoogde hartslag de laatste minuten RKC naar voren te schreeuwen. Hopende op toch nog een puntje kwamen we echter bedrogen uit. Het was Azhil die soort van over zijn eigen benen viel waardoor ‘winter transfer’ Hendrix de bal oog in oog met Vaessen beheerst in de linkerhoek schoof en tot 0-2 promoveerde. Hiermee was de wedstrijd definitief op het slot gegooid en waren de laatste minuten gedegradeerd tot een formaliteit. Een zuur gevoel om met 0 punten van het veld te stappen na een wedstrijd waarin het spel van onze Geelblauwen alleraardigst was en een punt zeker niet ondenkbaar. Door twee fouten aan onze eigen kant mocht het helaas niet zo zijn.

Volgende week wacht de lastige uitwedstrijd tegen NEC in de Goffert. De promovendus uit Nijmegen doet het dit seizoen tot dusver uitstekend met 30 punten uit 22 wedstrijden op plek 8 in de eredivisie. De thuiswedstrijd wisten we te winnen met 2-1 door een winnende goal vlak voor tijd van de toen debuterende Kuijpers. Laten we hopen op wederom 3 punten tegen de Nijmegenaren.

1 reactie
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *