RKC kansloos ten onder tegen AZ

Het was vanavond zo ver, de kwartfinale van de KNVB beker stond op het programma. In het eigen Mandemakers Stadion was AZ de tegenstander.

Oosting koos in deze bekerwedstrijd opnieuw voor zijn ‘beker’ team. Vooral wisselspelers die niet wekelijks in de competitie spelen maar in de bekerwedstrijden wel aan de aftrap verschijnen. Tegen Willem II en Harkemase Boys ging dit prima, tegen AZ waren er reparatie-wissels nodig en ook nu tegen AZ koos Oosting voor deze opstelling. Opvallend, want na een lange tijd mochten supporters weer plaatsnemen in het Mandemakers Stadion en in de kwartfinale van de beker staan we ook bij lange na niet elk jaar.

Ik kan kort zijn: We waren kansloos. Door een enorme blunder van keeper El Maach kon De Wit in de 8e minuut de bal al binnen schuiven. Daarna leek RKC toch nog op te leven: Odgaard stuurde tweemaal een medespeler op de keeper van AZ af, maar zowel Daneels als Bel Hassani wisten niet te scoren.

Daarna werd het snel 0-2. Opnieuw zag El Maach er niet sterk uit en kon Pavlidis in de 23e minuut de 0-2 binnen schieten. Even later was de wedstrijd al gespeeld. In de 32e minuut liep Bakari Wijndal omver en wist Karlsson vanaf de penaltystip de 0-3 binnen schieten, wat ook de ruststand was.

In de rust bracht Oosting Van der Venne en Anita. Al snel leek het een nog dramatischere avond te worden toen Pavlidis in de 47e minuut de bal knap binnen krulde, maar dit in buitenspelpositie deed, waardoor het 0-3 bleef.

Ook in de tweede helft wist RKC geen vuist te maken tegen een goed spelend AZ. Al de creativiteit moest van Odgaard komen, maar die lukte het ook niet om in zijn eentje iets te forceren. RKC leek het wel prima te vinden.

In de 71e minuut werd de schade nog wat erger: Aboukhlal schoof de bal naast El Maach. Daar bleef het bij en zo verloren we met 0-4.

Hierdoor strandt RKC in de kwartfinale van het bekertoernooi en kan de focus volledig op de Eredivisie. Dat is nodig ook, want aanstaande zondag komt Feyenoord al weer op bezoek in Waalwijk. Die wedstrijd begint om 14:30.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *