RKC worstelt met zichzelf, het veld, Oosting junior en helpt Willem II in het zadel.

Dertien keer wist Willem II niet te winnen. Een reeks die in Waalwijk niet onbekend is maar wel heel diep in onze herinnering ligt. De enige overeenkomst is dat de trainer hetzelfde was, voor de rest alles anders.

Waar Willem II nog goed aan het jaar begon met o.a. een overwinning op PSV in eigen stadion is het onderwerp in Tilburg geen Europees voetbal meer maar handhaving. Een hard gelach voor de ‘kruiken’ die na al een jaar vechten tegen degradatie met als oppeptrainer RKC’er Petrovic met een nieuwe trainer niet weer in de problemen wilde komen. Vijf versterkingen kwamen er waarvan er meteen drie in de basis startte. O.a. oud bekende Thijs Oosting, afin, dat hoeven we niet verder uit te leggen. Iets met z’n pa ofzo.

RKC zit in de flow en is in principe hard opweg naar handhaving mocht het winnen vandaag. Met Danisch dynamite, Stokkers en Kramer in bloedvorm is daar alle reden toe. Daarom dat Oosting ook vandaag voor dezelfde 11 koos als het succeselftal wat na de winterstop in de eredivisie al 6 punten pakte.

Minuut stilte
Voor de wedstrijd wordt een minuut stilte gehouden voor alle overleden Willem II’ers en een minuut applaus voor de vorige week overleden Wim Janssen.

Oosting (jr.) meteen belangrijk
Tot Tilburgse onvrede wordt de wedstrijd niet afgelast. Heel erg rollen doet de bal niet maar een uur voor de wedstrijd is het toch gestopt met regenen en Nijhuis wil het er op wagen. Het komt het spel in ieder geval niet ten goede. Er schijnen voor de zekerheid al snorkels klaar te liggen voor iedereen die aan de kant van de hoofdtribune speelt.

Het duurt toch nog geen tien minuten tot de score wordt geopend. Thijs Oosting wordt weggestoken met een bal waar de RKC verdediging door verrast is en rondt een-op-een met Vaessen koelbloedig en vakkundig af. Ondanks het gelijkopgaande spel en zowaar wat RKC-kansjes is het nog voor de 15 minuten 2-0 door weer Oosting die weer op weinig weerstand kan rekenen.

Oosting (sr.) grijpt in
Terwijl de rust wederkeert op de tribunes en het eerste stof is neergedaald is de conclusie voor Oosting duidelijk, er moet wat veranderen wat zo gaan we er niet komen. Terwijl Gaari nog aan het uizoeken is waarom die bal op de rechterhelft van het veld niet rolt moet Van de Buijs naar de kant terwijl Van de Venne zijn vervanger is.

Kort voor rust lijkt Willem II RKC de genadeslag toe de dienen als Jizz Hornkampt de 3-0 binnen kan koppen. Vaessen grabbelt nog wel half naar de bal, maar het mag niet baten. Wat dat betreft is de eerste helft van RKC een schoolvoorbeeld van de Wet van Murphy, wat fout kan gaan gaat fout en als je zelf niet maakt maken ‘zij’ hem wel.

Herstelwerkzaam
Na rust is de opdracht duidelijk, redden wat er te redden valt, Oukili en Kuijpers vervangen Stokkers en Azhil. De eerste grote kans is voor Kramer die een lobje over de keeper eruit getikt ziet worden door Heerkens. Maar verder is het vrij machteloos, wordt ons Royke nog wel een paar keer weggestoken en suddert de wedstrijd voort.

Tot na een uur spelen Kamer de boel wakker schudt. Hij wordt weggestoken door Vaessen en hij weer een-op-een met de keeper komt. Michiel is rustig en legt de bal in het netje achter Brondeel. Daarmee komt het assistenaantal van Vaessen op twee komt dit seizoen.

Voor RKC is dit het moment om in de wedstrijd te komen maar dit lukt half. Veel kansen krijgt het niet maar het kan het vakkundig dichtgemetselde Fort Willem II niet echt pijn doen. Ondertussen rekt Nijhuis de definitie van overtreding op en mag een keeper ook buiten de 16 de bal in z’n handen pakken. Alhoewel, dat laatste nog uitgerekend wordt door een niet nader te noemen PSV-supporter.

En daarme bloedt de wedstrijd door. Een bijzonder aantal van maar 3 minuten wordt er bij getrokken maar het mag allemaal niet baten. En zo vertrekt RKC met legen handen uit Tilburg terwijl het zulke goede resultaten had kunnen doen.

Mini-nabeschouwing-Tussendoarke
Na de wedstrijd bespraken Tim en Lucas de wedstrijd in een mini uitzending van ‘T Tussendoarke. Deze beluister je hier onder: