Odgaard houdt bekerdroom RKC in leven

In de 1/8e finale van de KNVB beker nam RKC het op tegen ADO Den Haag. De nummer 14 van de Eredivisie tegen de nummer 5 van de Keuken Kampioen Divisie. En toch werd er van te voren geen makkelijke wedstrijd verwacht. Wedstrijden tegen ploegen hoog op het 2e niveau van Nederland kunnen, als ze zich goed opladen, kranig weren tegen laag geplaatste eredivisie ploegen.

De opstelling waarmee Oosting onze jongens het veld in stuurt is er een die niet geheel onverwacht genoemd mag worden. Vooral gezien de vorige wedstrijden in de beker. Opvallend is dat Lutonda een plek opeist op het middenveld. Hij speelde eigenlijk als een soort lil’Vurnon. Meulensteen speelt ook ‘gewoon’ en dat is in het licht van het mediastormpje van gisteren toch opvallend. Na het bekendmaken door het Brabants Dagblad dat Willem II vergaande interesse heeft en zelf al geboden heeft op het contract van Meulensteen wordt de speler niet uit de wind gehouden en is ook vandaag trotse aanvoerder van de geel-blauw-witte. Die laatste kleur omdat er ook vandaag weer in het speciale supportersshirt gespeeld gaat worden.

Bij ADO valt vooral spits Verheydt op. Hij die het lot van RKC op die ene dag in Mei had kunnen bezegelen maar een pisbal gaf leidt sinds dit seizoen de Haagse offensie.

Trainingspilon
De wedstrijd begint met een fel RKC wat best redelijk ADO onder druk weet te krijgen. De eerste grote kans is voor Meulensteen die bijna schrikt dat hij zo vrij staat. Na krap 20 minuten ontsnapt Daneels aan de rechtsback van ADO, Mulder en geeft de bal strak voor. Kuijpers neemt de bal aan, degradeert zijn directe tegenstander tot trainingspilon en schiet onberispelijk de 1-0 achter Koopmans. Een meer dan prima goal moet gezegd worden.

De voorsprong duurt alleen niet lang, uit een corner krijgt ADO haar eerste bal een soort van tussen de palen. Een corner wordt via de binnenkant van de paal tegen de knie van El Maach aangekopt. Het ziet er in ieder geval knullig uit. 1-1.

Het blijft daarna een gelijk opgaande wedstrijd waar RKC gevaarlijker is, maar dat is wel marginaal. ADO wordt met een corner af en toe nog wel eens gevaarlijk, RKC probeert op haar beurt met de snelheid van Kuijpers en Daneels de verdediging van ADO te verrassen.

Kort voor rust geeft Gaari net buiten het strafschopgebied een lompe vrije trap weg. Het is de enige manier waarop ADO echt gevaarlijk kan worden. En zo blijkt want Verheijdt kan vrij makkelijk en vrij de bal achter El Maach binnen tikken. 1-2. RKC lijkt wakker maar het is niet genoeg om een gelijkmaker te forceren voor rust.

RKC blijft bijschakelen
Kort na rust laat RKC in ieder geval weten dat het ordeop zaken wil stellen. Het brengt Stokkers binnen de lijnen en heeft de vaart naar voren er duidelijk in. Binnen 5 minuten krijgen achtereenvolgens Meulensteen, Daneels en Stokkers een goede mogelijkheid. De bal beland alleen nog niet gevaarlijk tussen de palen. Stokkers laat wel echt zien in bloedvorm te verkeren. Hij is overal en de tandem Kuijpers-Stokkers krijgt steeds meer potentie.

Echter bloedt de wedstrijd wat dood en gooit Oosting er twee extra aanvallende troeven tegenaan. Met Van der Venne en Odgaard, die dus fit is na de tik op zijn knie afgelopen weekend, gaat RKC weer een versnelling opschakelen. En Odgaard doet wat van hem gevraagd wordt. Vanaf een meter of 20 schiet hij de bal onberispelijk hard achter Koopmans in de netten. 2-2 met nog ruim een kwartier te spelen.

Het slot van de reguliere speeltijd is voor RKC en ADO kan af en toe uit een counter gevaarlijk worden. Via RKC moet alles van Odgaard komen die af en toe speeld alsof hij FIFA op beginners-modus heeft gezet. Het is helaas niet genoeg en zo gaat deze wedstrijd niet in 90 min beslist worden.

Odgaard doet het toch.
In de verlenging veranderd het beeld verrassend niet. ADO wisselt en brengt vooral meer snelheid door Verheyt eruit te halen. RKC blijft de druk houden. In de counter wordt ADO tot tweemaal toe gevaarlijk. Waarbij Elia bijna vrij mag inschienten. El Maach heeft er alle moeite mee. Maar Odgaard doet het kort voor de rust dan toch voor RKC. Vanaf de punt van de 16 legt Jens nog maar eens aan. Koopmans kansloos. 3-2. Het lot wordt uiteindelijk echt bezegeld, weer door Odgaard, door een puike lob nadat de verdediging van ADO besloten heeft te stoppen met lopen.

En zo eindigt een lastige pot voor RKC wel in een overwinning en blijf die droom, dat geel-blauwe-witte shirt in de Kuip, nog steeds in leven.

Interview
Na de wedstrijd spreken we nog even met absolute man of the match Jens Odgaard.

1 reactie
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *