RKC verslaat Eagles in Deventer.

RKC was voor het eerst sinds de memorabele wedstrijd in de finale van de nacompetitie weer aanwezig op de groene grasmat in Deventer. In een leeg Adelaarshorst was de gevoelstemperatuur ditmaal echter aanzienlijk lager maar trokken we desondanks wederom aan het langste eind met een 0-2 overwinning als resultaat.

Met spits Stokkers sinds lange tijd weer in de basis begon RKC afwachtend aan de wedstrijd evenals de thuisploeg uit Deventer. In de eerste 10 minuten was er weinig te melden en moest iedereen letterlijk warm draaien in het helaas lege stadion aan de Vetkampstraat in Deventer. Het was doelman Vaessen die een tijd lang stond te twijfelen met de bal in zijn handen wat ermee te doen. Uiteindelijk besloot de goalie om de bal dan maar strak naar voren ‘te peren’. Iets waar Stokkers klaarblijkelijk rekening mee had gehouden want de in de basis teruggekeerde spits ging er achteraan en wist uit het niets alleenstaand voor GAE doelman Hahn de bal koelbloedig over de genoemde goalie te lobben. Zodoende wist hij de fantastische uittrap van Vaessen te promoveren tot assist met een 0-1 Waalwijkse voorsprong als gevolg. Ook daarna bleef RKC bij tijd en wijle aardig combineren. De Geelblauwen zaten duidelijk goed in de wedstrijd en de voorsprong was dan ook zeker niet onverdiend. Een klein kwartier later was het opnieuw Stokkers die zorgde voor gevaar. Hij ging fel door op doelman Hahn en die bleek daar daadwerkelijk van onder de indruk. Onbegrijpelijk speelde de goalie de bal in de voeten van spits Kramer en die wist wel wat hiermee te doen. Uiterst koeltjes schoof Kramer de bal met binnenkant voet in het lege doel waarna het scorebord versprong van 0-1 naar 0-2. Een ongekende weelde voor de ploeg van trainer Oosting, al helemaal op vreemde bodem. Na deze treffer werd de eerste helft vrij gemakkelijk uitgespeeld met als resultaat dat iedereen smachtend naar warme thee de kleedkamers kon opzoeken.

Tweede helft

Weer warm geworden van de combinatie thee en verwarming was het RKC dat met de eerste wissel op de proppen kwam. Linksback Buttner kwam niet terug uit de kleedkamer en werd vervangen door Wouters. In de tweede helft had trainer Oosting de tactiek duidelijk wat aangepast door de tussenstand. De Waalwijkers waren afwachtender dan in de eerste helft, van enige druk naar voren was weinig tot geen sprake. Het was GAE dat het spel moest maken en RKC liet ze tot ver op eigen helft komen. Lange tijd was er weinig te genieten in de tweede helft. De aanwezige pers kreeg het niet warmer van het spel aan beide kanten en ook de heaters die op standje ‘uit’ stonden hielpen niet mee de warmte erin te krijgen. Hoogtepunt van de tweede helft aan Waalwijkse kant was sowieso de rentree van Richard van der Venne. De rossige publiekslieveling was lange tijd afwezig vanwege een operatie aan zijn knie. Uitgerekend op het veld van zijn oude liefde Eagles was zijn rentree een feit. Uiteindelijk gingen de 3 punten mee naar Waalwijk en is RKC de tweede seizoenshelft uitstekend begonnen!