RKC verliest foutenfestival in Enschede

Het is ons niet gelukt de goede pot na vorige week door te trekken. In een ongelofelijk slechte wedstrijd in Enschede werd de eindstand in de eerste 10 minuten al op het scorebord gezet: 2-1.

We begonnen verschrikkelijk slecht aan de wedstrijd. Al na iets meer dan een minuut werd een reeks van slap ingrijpen afgestraft door Van Wolfswinkel die een klutsbal binnen schoof. Na 5 minuten was het opnieuw raak en leek de wedstrijd gespeeld: Vlap kreeg alle tijd om te kappen en draaien in de 16 en schoof de bal langs Vaessen. 2-0.

Op dat moment leek Twente door te drukken maar het was na tien minuten Odgaard die en bal fenomenaal binnen schoot, al dan niet met een aanraking: 2-1.

Daarna kabbelde de wedstrijd wat voort. Twente had de overhand maar heel spectaculair was het verder niet, waardoor de rust werd bereikt met 2-1.

Na rust ging RKC steeds wat verder drukken, maar stond de wedstrijd vooral in het teken van fouten van RKC. Het had denk ik 6 of 7-1 voor Twente moeten zijn, want ongeveer iedereen in de verdediging en het middenveld ging de fout wel een keer in. Twente vergat echter om de cadeautjes uit te pakken, waardoor de stand 2-1 bleef.

RKC leek nog even op 2-2 te komen nadat Unnerstall de bal los liet en de ingevallen Stokkers de bal binnen kon schieten, maar scheidsrechter Pol van Boekel had inmiddels al afgefloten.

RKC probeerde het in de laatste 10 minuten nog wel met 5 aanvallende spelers, maar echt gevaarlijk werd het niet. Adewoye pakte daarnaast een paar minuten voor tijd nog rood nadat hij een counter probeerde te stoppen maar veel te hard in kwam.

Op naar volgende week, zondag komt PSV op bezoek in Waalwijk.