Slap RKC mazzelt met punt in Zwolle

Vooraf was de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle een ‘kelderkraker’ tussen de hekkensluiter uit Zwolle en de nummer 15 uit Waalwijk. Zoals zo vaak bij dit soort wedstrijden was de spanning hoger dan het niveau.

Dat RKC het afgelopen seizoen moeite had met wedstrijden tegen concurrenten is inmiddels een understatement. Elke keer hoop je op een kentering maar keer op keer kom je bedrogen uit. Zo ook vanavond in Zwolle tegen een zeer matige ploeg. Het spel van onze geelblauwen was niet om aan te zien en op megakans van Zwolle na net voor de rust was er werkelijk niets om van te kunnen genieten.

Tweede helft

De tweede helft kon alleen maar beter worden was onze gedachte, maar ook dit bleek te positief gedacht. Het was zelfs PEC dat in de 61e min een penalty kreeg. Alles wat geelblauw was kon alleen maar hopen op een misser en dit gebeurde dan ook. Redan mistte de penalty hetgeen illustratief was voor het algehele niveau in dit bedroevende degradatie ‘gevecht’. Uiteindelijk stond er na 90 minuten dezelfde brilstand op het scorebord als waarmee we waren begonnen.

Het lijkt er meer en meer op dat de gehanteerde tactiek ongeschikt is voor het spelers materiaal wat Oosting tot zijn beschikking heeft. Met spelers als Odgaard, Kramer, Anita, Touba, Meulensteen moet toch meer voor elkaar te krijgen zijn dan het aantal punten en het getoonde spel wat tot nu toe de realiteit is. Laten we hopen dat de juiste beslissingen gemaakt gaan worden anders gaat het nog een heel lang seizoen worden.

Allen een prettig weekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *