RKC figurant in eigen stadion tegen Ajax.

RKC speelde vanavond in een leeg Mandemakers stadion tegen Ajax. De wedstrijd zou uitverkocht zijn maar van een ‘feestwedstrijd’ is vanwege de laatste Corona maatregelen helaas geen sprake. De entourage deed meer aan als een troosteloos oefenpotje.

RKC begint de wedstrijd compact en afwachtend. Het spel speelt zich dan ook vooral af op de helft van ons RKC. Het is minuut acht wanneer Ajax haar eerste kans krijgt. De Franse spits Haller weet er op dat moment geen goal van te maken. De mogelijkheid kwam tot stand doordat Meulensteen de bal te nonchalant inspeelt, gelukkig dus zonder gevolgen. Niet veel later is het alsnog diezelfde Haller die de 0-1 maakt voor Ajax. Nadat de Amsterdammers op voorsprong zijn gekomen krijgt ook Anthony een uitgelezen kans om de marge te verdubbelen maar hij schiet tot opluchting van alles wat ‘Waalwijk is’ net naast Vaessen over de achterlijn. 

Het duurt vervolgens tot minuut 22 totdat RKC enigszins iets van zich laat zien in opvallend opzicht. Touba loopt centraal goed door met de bal en besluit uit te halen met zijn mindere ‘chocolade been’. Mede hierdoor kan Pasveer de bal eenvoudig vangen. Het blijkt wel het startsein te zijn van meerdere goede RKC momenten. Zo is het Kramer die de bal ‘op het koppie’ krijgt van Odgaard en in de 25e minuut de bal goed naar de zijkant van het doel stuurt met zijn hoofd maar Pasveer laat zien waarom Onana nog steeds op de bank blijft bij de Amsterdammers. Werkelijk met een fantastische reflex weet hij de 1-1 te voorkomen. Een aantal minuten later is het weer Odgaard die voor een gevaarlijk moment zorgt. De blonde aanvaller komt heel knap op via de linkerkant van het veld, weet Alvarez uit te spelen alsof het een junior is maar vergeet vervolgens Kramer te bedienen. De Deen besluit zelf uit te halen via zijn mindere rechtervoet met een bal in het zijnet als gevolg.

Het lijkt na deze momenten uit te lopen op een 0-1 ruststand, echter in minuut 42 weet Ajax via Berghuis toch nog 0-2 te maken waardoor de thee wordt geschonken met deze tussenstand.

TWEEDE HELFT

RKC komt aan het begin van de tweede helft in eerste instantie goed uit de startblokken. Vanaf minuut 48 weet het een drietal corners te krijgen die echter geen direct gevaar opleveren. Het is Ajax dat daarna in minuut 52 wel weet te scoren. De Braziliaan Anthony scoort de 0-3 maar de VAR grijpt in vanwege minimaal buitenspel. Alsnog wordt het kort daarna 0-3 voor de Amsterdammers door Berghuis die na een prima safe van Vaessen alsnog weet te scoren.

In minuut 60 komt RKC er eindelijk weer eens goed uit. Via meerdere schrijven komt de bal voor de rechtervoet van Odgaard maar hij schiet deze mogelijkheid over. De klok is inmiddels verder getikt tot het laatste kwartier van de wedstrijd wanneer Ajax via Timber eenvoudig 0-4 maakt. Niet heelveel later weet Haller ook nog de 0-5 eindstand binnen te schieten voor onze gasten uit Amsterdam. In de extra tijd komt Haller nog alleen voor Vaessen te staan, maar onze goalie weet de bal prima klemvast te pakken en daarmee de schade nog enigszins te beperken.

Al met al een eenvoudige zege voor Ajax waar RKC weinig tegen in te brengen heeft. Voor ons komen er nu een tweetal veel belangrijkere wedstrijden aan. Volgende week wacht de wedstrijd tegen hekkensluiter PEC in Zwolle, daarna komt NEC uit Nijmegen richting ons Mandemakers stadion. Laten we hopen dan weer met ons eigen publiek erbij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *