Matig RKC onderuit tegen matig Cambuur.

Zondag in het Mandemakers Stadion kwam er een einde aan de belangrijkste week van dit seizoen tot nu toe. Met Sparta, Willem II (beker) en Cambuur allemaal thuis behoeft de voorgaande claim geen uitleg. Twee van deze vielen al ten prooi aan RKC en vandaag was de uitgekende mogelijkheid om je te nestelen in de middenmoot en de degradatiezorgen voorlopig wat achter je te laten.

De laatste keer dat RKC Cambuur ontving is niet lang geleden. Er werd in een bekerduel 2-2 gelijkgespeeld en na penalty’s mochten de Friezen door naar de volgende ronde. De -in dat duel- legendarische Sambissa staat ook vandaag weer in de basis van Henk, de Messias van Leeuwarden, de Jong. Een blik op de statistieken leert dat Cambuur de laatste 9 duels met daglicht verloren heeft als het ook de wedstrijd er voor ook verloren heeft. Dus met de wetenschap dat Cambuur nu drie keer op rij heeft verloren kan het eigenlijk niet meer mis gaan. Als het maar niet te vroeg donker wordt. Of zoiets.

Bij RKC keren de vertrouwde elf weer terug in de basis. Achraf El Bouchatoui ontbreekt met een blessure. Ayman Azhil is zijn vervanger.

Penalty
Na een fel begin waarin RKC snel duidelijk wil maken dat het een lekkere week heeft gehad krijgt Cambuur na 8 minuten al een penalty. Büttner laat zich foppen en dus kan Sambissa de compleet opengetrokken ruimte benutten. Als hij dan Van Den Buijs wil passeren probeert Dairo hem te stoppen met een sliding en mist de bal daarbij compleet. Penalty. Vaessen, die elke week een centimeter lijkt te groeien, kiest de juiste hoek en voorkomt daarmee een achterstand.

Bij zijn sliding komt Van Den Buijs heel naar terecht en zijn schouder lijkt uit de kom te schieten. Het is meteen einde wedstrijd voor de Belg en hij wordt vervangen door Nieuwpoort.

Het duurt toch ruim een kwartier voor RKC van de schrik lijkt te bekomen. Cambuur is tot het strafschopgebied heer en meester maar weet toch niet heel erg gevaarlijk te worden. Toch gaat RKC wat meer creëren. Bakari wordt weggestoken door Kramen, over. En Odgaard had de openingstreffer al op z’n voet liggen. Nog op het halve uur mist Ayman een megakans bij de eerste paal.

Slordig RKC
Van RKC-kant blijft het uitermate slordig. Touba doet een Touba’tje door de bal in te leveren en Sambissa de vrije doortocht te geven. Door daadkrachtig optreden van Nieuwpoort en Vaessen wordt een achterstand wederom voorkomen. RKC claimt kort voor rust nog een penalty. Na een inzet van Meulensteen komt de bal op een hand van een cambuur-verdediger. Doordat de hand voor het lichaam is wordt dit door zowel de scheidsrechter als de VAR niet als strafbaar gezien. Klein dieptepuntje is de vrije trap van Vaessen die op de ballenjongen achter de goal van Cambuur was. Met de brilstand gaan we rusten.

Bij ons in Brabant
Terwijl de stem van Rene schuurmans door de speakers knalt waarin onze Frieze gasten nog eens uitgelegd wordt hoe het leven Bij ons in Brabant is wordt de 2e helft warming-up gedaan. Eerste kans na rust is een bal van Buttner die overvliegt. Grootste kans als de klok een uur slaat is van Meulensteen. Een kopbal uit een corner gaat door het midden op de keeper.

Het is Cambuur wat na ruim 63 minuten spelen de score weet te openen. Naar zeer matig inleveren door Odgaard wordt de bal bij de rechtsbuiten van Cambuur neergelegd. Deze mag van Nieuwpoort de bal rustig voorgeven en daar staat Kallon klaar de bal binnen te tikken.

Het tegen tegenoffensief van RKC komt zeer langzaam op gang. Het echte startschot is de kopbal van Odgaard die op de lat uiteens spat. De matig spelende Buttner en Azhil verlaten het veld, Oukili en Bel Hassani zijn hun vervangers. Alhoewel, offensiefje want met elke millimeter regen wordt het spel alleen maar minder.

Zoutloos
Pas richting het einde van de wedstrijd kan RKC weer gevaarlijker worden als het opportunistsicher gaat spelen. Echter opent dit ook voor Cambuur ook de deur om vanuit de counter dreigend te worden. Oukili maait half langs de bal en ook schoten van Odgaard spatten uiteen op uitgestoken Cambuur benen. Dat was het wel voor een verder zoutloos einde van een matige wedstrijd. En zo gaat Sc Cambuur er met de overwinning vandoor waar ze duidelijk heel blij mee zijn.

Geen perfect week voor RKC, we spreken er even over met Melle Meulensteen en Said Bakari:

Melle Meulensteen

Said Bakari

Is het toch te vroeg donker geworden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *