B-elftal RKC veegt Willem II van de mat

RKC heeft vanavond in de bekerwedstrijd een zeer overtuigende zege geboekt op Willem II. In de derby werden, notabene met een op Gaari na b-elftal, de Tilburgers van de mat geveegd: 3-0!

Wat Oosting al een aantal keren door liet schemeren deze week, gebeurde ook: Hij ging de basiself van de laatste wedstrijden sparen voor de competitiewedstrijd aanstaande zondag tegen Cambuur. Op Gaari na begon de gehele basiself van afgelopen weekend op de bank.

Daardoor waren de verwachtingen voor vanavond misschien wat getemperd, aangezien Willem II wel in zijn sterkste opstelling begon. Niets was minder waar: Vanaf minuut één had RKC de overhand in de wedstrijd en ging het fel alle duels aan. In de 21e minuut leidde dit tot de verdiende 1-0: Bel Hassani schoof de bal knap in de verre hoek na een uitstekende assist van Daneels.

Tot aan de rust gebeurde er verder weinig. RKC had de overhand in de wedstrijd, was soms dreigend maar echt grote kansen waren er niet. Na rust was dat anders, want na een fout achterin bij Willem II kon Stokkers in de 49e minuut de keeper omspelen en de bal hoog in het doel schieten: 2-0!

Na de 2-0 begon Oosting wat te rouleren, wat leidde tot het brengen van wat basisspelers. Zo kwamen onder andere Bakari, Gaari en Meulesteen in het veld. Bakari bekroonde zijn prima invalbeurt (deze week als rechtsback) met een goal, want na een knappe actie van Oukili schoot hij de bal knap in de korte hoek: 3-0!

Willem II had he-le-maal niets te vertellen vanavond en werd compleet overklast door het ‘B-elftal’ van RKC. Na de wedstrijd sprak collega Flynn van Langstraat FM met Sebbe Augustijns:

En zo is er na een droogte van een héle lange tijd eindelijk weer een overwinning op Willem II, én wat voor een!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *