Tandem Bel Hassani-Kramer bezorgt RKC de 3 punten.

Zaterdagavond werd in Waalwijk afgetrapt op een Spaanse tijd van 21:00. De weersomstandigheden waren alles behalve Spaans. In een fris Mandenmakers Stadion stond de 20e editie van RKC-Sparta op het programma.

Na het knappe en iet wat gelukkig gelijkspel tegen Feyenoord is het nu de stadsgenoot die de omgekeerde route via de A16 en de A59 aflegt. Voor de Spangenaren is de wedstrijd van vandaag net zo belangrijk als voor RKC. Beide ploegen hebben pas één maal gewonnen en vier gelijke spelen en bivakkeren dus ook beide in de kelder van de Eredivisie. Bij winst neem je daar een beetje afstand van en sluit je aan achter de brede middenmoot.

Onder de elf spelers die de warming-up mochten doen terwijl de hit van Anita en de irritante Toto-reclame door de boksen schalde is er één die vorige week niet in de Kuip aanwezig was; Büttner keert terug in de basis ten koste van Wouters. De 5-3-2 die Oosting vorige week bekokstoofd had werd daarmee dus ook vandaag gehanteerd.

Degradatievoetbal
Met een bak vuurwerk en een hoop kabaal ging de wedstrijd van start. Goed was het allerminst maar ondanks dat lag er wel een hoop snelheid in het spel. RKC nam het controle wat meer naar zich toe maar op een kans na gaven beide ploegen niks weg. Okoye moet met een katachtige beweging een balletje van Odgaard stoppen en Vaessen moet ook een keer ingrijpen.

Warming-up
Een trend in voetballand is het geworden: de warming-up na de rust. Nadat Ramon van Haaren de jongens nog even goed opgezweept had ging de 2e helft van start. Of geholpen heeft laten we even in het midden maar de eerste mogelijkheden na rust waren voor Sparta.

Oosting draait het om
Na een uur kan ook Oosting het niet meer aanzien en besluit te wisselen. Bel Hassani komt er in en Bakari, die op 10 speelde tot dat moment, mag zich bezig houden op rechtsback. Een rol waar hij duidelijk gelukkiger mee is. Dit is meteen het moment dat RKC het heft in handen neemt en een aantal kansen af weet te dwingen. Spil hierin is het trio Odgaard-Bel Hassani-Kramer. De eerste 2 geven hem aan, die laatste mag het laatste tikje geven. Grootste kans is dan voor Kramer die voor open goal de bal over tikt.

Het duurt tot de 88e minuut tot eindelijk de verlossing komt. Een hele goede actie van Bel Hassani wordt bij de 2e paal binnen gekopt door tutututu Mie-chiel Kra-mer! De revival van de tot nu toe geplaagde nummer 10 is daarmee compleet.

Vaessen
Na de wedstrijd spreekt Flynn van Langstraat FM met Etienne Vaessen die eigenlijk foutloos de wedstrijd door kwam:

En zo komt er een einde aan een avond waarop het kwartje eindelijk volledig ‘onze’ kant op viel en we dus winnen van een concurrent. Misschien komen we eindelijk over dat collectieve trauma heen.

En, eerlijk is eerlijk, de Cor Potcast luistert zo een stuk lekkerder weg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *