Punt in de Kuip: We hebben gelachen, genoten en vooral heel erg gezweet.

Zaterdag middag 16:30, normaal gaan in Nederland de laatste jeugdwedstrijden van start maar in Rotterdam werd het startschot gegeven voor Feyenoord – RKC in het mooiste stadion van Nederland. Laatste succes is al weer van de legendarische avond met die 2e gele kaart van Guidetti en de goal van Braber. Dus hup, geluksokken aan op naar Rotterdam.

Maar eerst nog even terug naar afgelopen donderdag. Dan krijgt RKC sportief gezien slecht nieuws te verwerken. Sterkhouder Richard van der Venne moet een operatieve ingreep aan zijn knie laten doen. Je hoeft geen medicus te zijn te weten dat je dan over maanden in plaats van weken praat.

Terug naar het veld. Büttner heeft te veel last van zijn enkel dus is thuis gebleven. Odgaard kan ondanks dat er even twijfel was wel meedoen. Büttner wordt vervangen door Wouters.. Op het middenveld is het Azhil die gepasseerd wordt voor El Bouchataoui. Die in ‘zijn’ Kuip zijn 5e wedstrijd zal spelen. Wel de eerste niet in een Feyenoordshirt.

Feyenoord begint razend
Het begin is onmiskenbaar voor Feyenoord met twee mega kansen na 5 en 7 minuten waarbij eenmaal de lat wordt geraakt. Binnen het kwartier is het Jahanbakhsh die hem om Wouters heen speelt, Touba zich laat aftroeven en Dessers mikt aan de verkeerde kant van de paal. Nog voor het halve uur is Dessers weer ontsnapt aan de dekking van Touba maar mikt hij de bal net over de lat.

Wel probeert RKC voorzichtig wat meer te gaan voetballen. Een uitgezakte Kramer houdt af en toe een bal vast en over de buitenkanten ontstaat af en toe nog wel eens op maar meer gevaar dan twee corners levert het niet op. 10 minuten voor rust komt Feyenoord op voorsprong. Wouters verdedigd blind weg, zo blind dat hij niet ziet dat hij dat tegen een tegenstander aan doet. De bal beland bij Touba die ouderwets pingelend de bal inlevert en als Gaari een uiterste inspanning doet is het prijsschieten voor Toornstra.

RKC bijt terug
Wonder boven wonder raapte RKC zich bij elkaar en als Bakari een afgeslagen bal opvangt en bij Odgaard deponeert is het voor hem een koud kunstje om na het passeren van 3 Feyenoorders de bal onberispelijk hard binnen te schieten. En als Feyenoord verzaakt het spel weer te willen maken en eigenlijk niks lukt maakt RKC daar handig gebruik van. En weer afgeslagen bal wordt bij Gaari neer gelegd. Hij geeft de bal voor en daar legt Odgaard hem bijd e 2e paal. Daar is het grote smurf Anita die de 1-2 tegen de touwen kopt.

Na rust stelt Feyenoord meteen orde op zaken. Na een spectaculaire omhaal van Senesi om de bal voor te geven is het voor Til een koud kunstje de 2-2 binnen te schieten. RKC blijft het brutaal proberen. Toch krijgt Feyenoord de kansen. Het is Vaessen die tot 2 keer toe, waarvan een keer met hulp van de paal, knap een achterstand weet te voorkomen. Zo haalt RKC het uur met een 2-2 stand.

Dan wordt bij RKC gewisseld. Stokkers, Azhil en Daneels mogen invallen voor Kramer, El Buchatoui en Bakari. En terwijl de Kuip bezig is met het tempo waarmee Vaessen een bal speelt. (het gaat ze te langzaam) gaat Feyenoord vroleijk door met openingen zoeken in de RKC-defensie. RKC daaringtegen blijft hetzelfde doen in de counter. Hoogtepunt in dit stuk van de wedstrijd is Kokcu die de wedstrijd geschikt vindt om, na een matige uittrap van Vaessen het maar eens van 50 meter te proberen.

Gezapig tempo
En terwijl het tempo in de wedstrijd met de minuut lager wordt en de spanning hoger moet Wouters uitvallen met, op het oog, kramp. Zijn vervanger is Lutonda. Het startschot van het slotoffensief van Feyenoord. Je zou kunnen zeggen dat Dessers de 3-2 op z’n voet heeft. Maar zijn volley 1-op-1 met de keeper gaat via de lat over.

Maar liefst 7 minuten worden er bij getrokken. Misschien wordt een stukje Vitesse-Feyenoord gecompenseerd. Uw razende reporter vindt het wat veel. Een minuut of 4 te veel. Bij RKC komt zelfs nog good-old Hans Mulder als slot op de deur. En dan na 10 minuten en als nog 4 gele kaarten na wederom een good-old vlam-in-de-pan.

En zo kwam er een einde aan een middag die spannender en optimistischer was dan we vooraf wisten. Na de wedstrijd spraken we met Jens Odgaard. Die moegestreden in zijn badslippers nog aan het nagenieten was van.

En zo gaat RKC met een vertrouwen boost richting die 3 belangrijke wedstrijden die nu gaan komen. Misschien is dat nog wel waardevoller dan het punt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *