RKC weet ook niet te winnen van de Eagles

RKC is er niet in geslaagd de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles winnend af te sluiten. In een rommelige wedstrijd werd de eindstand 1-1. Beide ploegen schieten weinig op met deze remise.

De wedstrijd begint aftastend aan beide kanten. RKC is erg slordig maar ook van GAE komt geen gevaar. Een mislukte kopbal van de Spaanse spits Cordoba is het enige wapenfeit voor de mannen uit Deventer. Maar dan tellen we minuut 15 als uit het niets de spits van Kowet helemaal vrij wordt gelaten recht voor Vaessen en uit een voorzet van links eenvoudig kan afwerken 0-1.

Na de snelle tegenvaller wordt RKC wel wat gevaarlijker. Odgaard wil een bal achter zijn standbeen afwerken maar dit mislukt evenals een vrije trap van RKC net buiten de 16 meter in de 23e minuut. Daneels mikt daarbij veel te hoog. Veel meer gebeurt er eigenlijk niet. In minuut 37 is het Meulensteen die kan oversteken met de bal aan zijn voet zonder lastig gevallen te worden door iemand uit Deventer. Hij besluit daarom maar eens uit te halen met een heerlijke streep als gevolg, helaas echter net langs de verkeerde kant van de paal. De beste kans voor de Waalwijkers is in de 40eminuut wanneer Odgaard zich met moeite langs een aantal verdedigers van GAE weet te frommelen. Hij raakt de bal echter niet vol met zijn rechtervoet waardoor de bal uiteindelijk ongevaarlijk naast gaat en de thee wordt gedronken bij een 0-1 tussenstand.

Geen wissels in de rust

Zonder wissels gaat RKC opzoek naar de gelijkmaker in de tweede helft. Al snel lijkt het hands te zijn voor een verdediger van GAE, hij krijgt de bal ook daadwerkelijk tegen zijn arm maar omdat dit via zijn eigen voet is wordt dit niet gezien als hands. Daarna is het Anita in de 53e minuut die de bal net buiten de 16 ietwat onhandig langs de goal puntert. RKC lijkt de tweede helft wat feller te zijn. Dit resulteert in de 60e minuut in een penalty door hands van GAE. Nadat de VAR enige tijd nodig heeft wordt de penalty uiteindelijk toch gegeven en is het Buttner die de 1-1 maakt. Daarna is het AEB die in de 70e minuut gevaarlijk doorkomt maar de bal via de keeper net voorlangs schiet. In het laatste kwartier gebeurd er nog genoeg, maar vooral ook voor de goal van Vaessen. Go Ahead Eagles denkt op 1-2 te komen en de scheidsrechter keurt onbegrijpelijk het doelpunt in eerste instantie goed maar het was vanaf de tribune al duidelijk te zien dat de spits van Go Ahead keeper Vaessen omver beukt. Toch is de VAR nodig om de scheidsrechter hetzelfde oordeel te laten geven en hij keurt deze alsnog af. Resultaat is een 1-1 eindstand. Beide ploegen schieten er weinig mee op maar gelet op het spelbeeld de gehele wedstrijd is het een verdiende eindstand.

Gelukkig komt er een interland weekend aan en hebben belangrijke spelers als Van der Venne, Buttner en Kramer extra de tijd weer helemaal fit te worden voor de volgende wedstrijden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *