Voorbeschouwing Heracles Almelo – RKC Waalwijk

Door tijdgebrek deze week geen RKCNu voorbeschouwing, maar de voorbeschouwing gekopieerd van de club! Veel plezier vanmiddag!

Aanstaande zondag 26 september reizen de Geelblauwen af naar het oosten van het land. Om 16.45 uur sluiten RKC en Heracles Almelo speelronde 7 af op Erve Asito. Voor beide ploegen zou een goed resultaat als geroepen komen

RKC wil zich namelijk maar wat graag revancheren voor het verlies tegen Willem II. In eigen huis werd de derby met 1-2 verloren. Daarmee bezetten de Geelblauwen momenteel de dertiende plek, met vijf punten uit zes gespeelde duels. 

Heracles Almelo

Ook Heracles verloor in de afgelopen, doordeweekse speelronde met 2-1 bij SC Cambuur. Ondanks de huidige vijftiende plek (vier punten) zijn de Almeloërs een ploeg om rekening mee te houden. Een week geleden werd er namelijk gewonnen van AZ en trainer Frank Wormuth heeft de keuze uit smaakmakers als Kaj Sierhuis, Delano Burgzorg en Rai Vloet. De laatste wedstrijd van de zevende speelronde van de Eredivisie belooft dan ook een spannende pot te worden.

Balans

De wedstrijd tussen Heracles en RKC Waalwijk werd tot nu toe acht keer eerder gespeeld in Almelo op Eredivisieniveau. Ons RKC kwam twee keer als winnaar uit de strijd, twee keer werd het gelijk en vier keer trokken de Almeloërs aan het langste eind. De vorige editie leverde drie punten op, toen Saïd Bakari het enige doelpunt van de wedstrijd voor zijn rekening nam. Het betekende destijds de eerste overwinning van het seizoen. 

Bekijk hier de samenvatting van die overwinning:

Arbitrage

De wedstrijd van zondagmiddag onder leiding van scheidsrechter Bas Nijhuis. Hij wordt geassisteerd door de heren Van Dongen & Ribbink. Vierde official is de heer Dröge. Vanuit Zeist wordt de wedstrijd gevolgd door VAR en AVAR Nagtegaal & Van Marrewijk.

Live

Zondag niet in het uitvak? Heracles Almelo – RKC Waalwijk is alsnog live te volgen via ESPN 1. Beleef de wedstrijd bovendien ook via ons Twitter-verslag of Instagram Stories. Langstraat FM (106.8) zal het duel bovendien live verslaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *