RKC ook onder uit in Almelo

Voor de tweede wedstrijd op rij is RKC onderuit gegaan. In Almelo werd om 16:45 afgetrapt tegen Heracles, maar de wedstrijd werd verloren: 1-0.

Het was opnieuw geen beste wedstrijd van de mannen. Hoewel de eerste helft werd afgesloten met een 0-0 ruststand, waren er van beide kanten vrij weinig kansen te bespeuren. RKC moest beginnen zonder Büttner en Van der Venne, die werden vervangen door Lutonda en Bel Hassani. Het gif dat Büttner en Van der Venne normaal brengen werd duidelijk gemist, evenals het gevaar naar voren.

Het was in de tweede helft Heracles dat dan ook op voorsprong kwam. Burgzorg schoot een bal hoog in door de handen van Vaessen heen, waardoor de bal via de onderkant van de lat binnen viel: 1-0.

Na de 1-0 probeerde RKC het laatste kwartier nog wel aan te dringen, nadat onder ander El Bouchatoui en Stokkers waren in gevallen, maar grote kansen leverde het niet op.

Zo blijft RKC ook na 7 wedstrijden op 5 punten staan en zijn we inmiddels afgezakt naar de 15e plaats.

Aanstaande zaterdag komt Go Ahead Eagles op bezoek in Waalwijk en door de resultaten lijkt dat een wedstrijd die gewonnen móet worden.