RKC neemt punt mee uit Utrecht

Vanavond stond in Stadion Galgenwaard de uitwedstrijd tegen Utrecht op het programma. In een enorm enerverende wedstrijd deelde RKC en Utrecht de punten: 2-2.

De eerste helft zal door vele supporters niet snel vergeten worden. RKC trad namelijk aan in een 5-3-2 formatie, met Dario van den Buijs als debutant in de verdediging. Met Odgaard en Bakari voorop betekende dat wel dat topscorer Michiel Kramer vanaf de bank moest toekijken. Oosting koos voor deze formatie omdat hij vanuit de omschakeling wilde spelen tegen Utrecht.

Dat leek al vrij snel mis te gaan. In de 4e minuut wilde Touba opstomen zoals hij vaker doet, maar daarbij verloor hij de bal en daarna ging het bij Utrecht snel. De bal eindigde bij Gustafsson die de bal hard naast Vaessen de goal in schoot: 1-0. Toch was het RKC dat de bovenliggende ploeg was op dat moment, met erg veel beweging voorin waarbij Richard van der Venne vaak als derde aanvaller meedeed als we in balbezit waren.

In de 8e minuut kregen we dan ook al de uitgelezen kans om gelijk te maken. Scheidsrechter Martens legde de bal voor RKC op de stip nadat Van der Venne omver werd gelopen in de 16 meter. Odgaard ging achter de bal staan, maar voor hij de bal kon nemen moest er ongelofelijk lang worden gewacht, want vanuit het publiek werd er vanalles op het veld gegooid. Of het Odgaard uit zijn concentratie haalde kan ik niet voor hem zeggen, maar het feit is dat hij de bal ongelofelijk beroerd in schoot en de keeper van Utrecht de bal gemakkelijk kon pakken.

In de 20e minuut was het alsnog Odgaard die de gelijkmaker binnen kon schieten. Na een goede onderschepping van Anita kon hij Odgaard wegsteken die de bal knap in de verre hoek schoot. Opnieuw werden er bekers bier en aanstekers het veld op gegooid, waarop scheidsrechter Martens besloot de wedstrijd te staken en de spelers naar binnen te sturen.

Al met al heeft de wedstrijd zo’n 35 minuten stil gelegen voordat hij werd hervat en in die onderbreking heeft Utrecht de boel omgezet, want na de onderbreking was het overduidelijk Utrecht dat de bovenliggende partij was.

Toch was het RKC dat op voorsprong kwam. Een geweldig uitgespeelde counter kwam in de xxe minuut voor de voeten van Büttner die de bal verwoestend in de linker kruising schoot: 1-2. Dat was dan ook de ruststand.

Na rust ging Utrecht op zoek naar de gelijkmaker, die er in de in de 52 minuut ook kwam. De bal ging namelijk voor Utrecht op de stip na een domme sliding van Touba, en spits Douvikas faalde niet: 2-2.

Na de 2-2 ging de wedstrijd eigenlijk als een nachtkaars uit. Oosting bracht kramer en ging 4-3-3 spelen, maar Utrecht probeerde nog een slotoffensief te starten, wat op een succes leek uit te draaien want in de 97e(!) minuut schoot Van der Hoorn de bal binnen. Iedereen was verslagen maar in de aanval bleek Dalmau hands te hebben gemaakt, waardoor de goal in de 100e(!) minuut werd afgekeurd. Hierdoor bleef het 2-2 in Utrecht!

De volgende wedstrijd staat al weer voor de deur, aanstaande dinsdag spelen we thuis tegen Willem II!

Voor nu nog een fijne avond en fijne zondag!

1 reactie
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *