RKC haalt met Jens Teunckens vervanger voor geblesseerde Pereira

RKC heeft een nieuwe keeper binnen. Nadat eerder bekend werd dat Joel Pereira kampt met een Hernia, wilde de club een nieuwe keeper binnen halen voor de transferdeadline. Dat is gelukt. De Belgische Jens Teunckens komt over van het Cyprische AEK Larnaca.

De drieëntwintig jarige doelman begon zijn carrière in de jeugd van Club Brugge, waarna hij na zijn overstap naar het eerste van Brugge werd uitgeleend aan Royal Antwerp. Aan het begin van 2020/2021 vertrok hij naar Cyprus en tekende hij een contract bij AEK Larnaca. Daar kwam Jens in anderhalf jaar tot slechts 9 wedstrijden. Op het hoogste niveau van Belgie speelde hij twee wedstrijden. Daarnaast doorliep hij meerdere jeugdelftallen van de Rode Duivels.

Nu kiest Jens dus voor een nieuw avontuur dichter bij huis, in Waalwijk. Hij had nog een contract tot 2022 bij AEK Larnaca, maar dat is in goed overleg ontbonden. Daardoor hoeft RKC geen geld over te maken naar Cyprus.

Met het aantrekken van Jens Teunckens is RKC klaar op de transfermarkt. Er zal niemand meer vertrekken en ook niemand meer bij komen vandaag. Door het aantrekken zijn er weer direct drie keepers beschikbaar met Teunckens, Vaessen en El Maach. Later dit jaar zal Pereira ook weer inzetbaar zijn.

Welkom in Waalwijk en erg veel succes, Jens 👊.

Foto: Instagram Jens Teunckens
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *