Levendige remise tussen RKC en Fortuna Sittard.

Het was weer even geleden dat die good-old vrijdagavond het strijdtoneel was van een wedstrijd van RKC. In een week waarin eindelijk Anita tekende en nog steeds geen andere sterkhouder vertrokken is. Tegenstander vanavond is Fortuna Sittard. Het veld van vanavond zal altijd dat veld blijven waar dat kampioenschap binnen werd gehaald op een avond in 2011.

In de opstelling van RKC staan in ieder geval twee verrassingen. Joel Pereira heeft een lichte blessure dus mag Etienne Vaessen zich na ruim anderhalf jaar weer in de eredivisie bewijzen. Anita keert als vanouds weer terug op het middenveld. Daarmee schuift Buttner op naar links-back en mag Lutonda op de bank plaats nemen. Op rechtsbuiten kiest Oosting toch voor Odgaard die daarmee beloond wordt voor zijn goal vorige week in Friesland.

Eerste kans RKC, openingsdoelpunt Fortuna
Het duurt niet lang tot RKC de eerste grote kans kan noteren want binnen de minuut duikt Odgaard op op rechts om de bal voor te trekken. Van der Venne laat de bal lopen en Bakari staat compleet vrij maar krult hem een meter naast de goal. In de opengingsfase gaat het daarna gelijk op. Toch is het Fortuna wat op voorsprong komt na krap 25 minuten. Bagdhadi schiet een voorzet van Seuntjens binnen nadat hij tussen Meulensteen en Gaari opduikt.

RKC lijkt wel wakker geschud want daarna beginnen ze een offensief. Grootste kans daaruit is een carambole voor de goal na een corner waar drie RKC spelers de gelijkmaker op hun hoofd hebben. Na een paar gevaarlijke counters is het toch Kramer die de 1-1 binnen tikt uit een corner na dat Touba hem terug de drukte in kopt.

Deksel op de neus
Na rust gaan de ploegen verder waar ze gebleven zijn. Tot RKC op voorsprong komt na een kopval van Kramer. Odgaard steekt Richard weg die 1-op-1 het aflegt tegen de keeper en als die rebound, opgevangen door Odgaard, weer wordt voorgegeven is het voor Kramen een koud kunstje. Daarna weet RKC een paar keer Van der Venne gevaarlijk voor de goal te laten opduiken alleen is keeper Van Osch scherp op de diepe bal. Als RKC vervolgens wat terugzakt en Fortuna laat komen krijgt het de deksel lelijk op de neus. Mats Seuntjes vertrekt uit de rug van Meulensteen en is 1-op-1 handiger dan Vaessen. 2-2.

Daarna is het RKC wat zich weinig raad weet met het voetbal van Fortuna dat met o.a. de wissel van Rienstra wat meer het spel is gaan controleren. En daarmee gevaarlijker en gevaarlijker wordt. Oosting besluit uitendelijjk te wisselen de El Bouchataoui en Daneels te brengen voor Van der Venne en Anita. En kort daarna ook Oukili en Bel Hassani. Het start signaal van het slotoffensief.

RKC krijgt er de meeste druk achter wat nog in een corner resulteert. RKC vindt zelf dat het een penalty verdient na een overtreding van Kramer en Odgaard is na de wedstrijd nog boos over het blok wat hij kreeg nadat hij opweg was richting de goal. Kort voor het einde krijgt RKC ook nog een vrije trap op een hele gevaarlijke plek. Helaas schiet Daneels de bal over en daarbij blijft het gelijk.

Anita
De man die terugkeerde in het Geel/Blauw (wat eigenlijk wit/paars was vandaag) spraken wij na de wedstrijd hij gaat toch even kort in op de situatie de laatste 2 weken:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *