Voorbeschouwing Fortuna Sittard – RKC

De derde wedstrijd van het seizoen staat al weer voor de deur. Morgen (vrijdag) trappen we om de ‘ouderwetse’ tijd van 20:00 op de vrijdagavond af in Sittard tegen Fortuna!

Uiteraard hebben we de voorbeschouwing deze week ook weer in video-vorm. Die vind je hier onder!

Afgelopen weekend was de wedstrijd in Heerenveen er een met twee gezichten. Nadat er met 3-0 de rust in werd gegaan, wisten we nog bijna een Houdini act uit te voeren, maar verder dan 3-2 kwamen we niet. Het volledige verslag van die wedstrijd vind je hier.

Fortuna is de competitie net als wij begonnen met een verassende overwinning. Thuis tegen FC Twente wisten de Limburgers met 2-1 te winnen, wat toch niet veel mensen verwacht hadden. Fortuna heeft namelijk ook een hectische transferperiode achter de rug. Zo vertrok spits Polter, kreeg aanvoerder Ben Rienstra hartproblemen, raakte buitenspeler Semedo geblesseerd en wil uitblinker Flemming Fortuna graag nog gaan verlaten.

Fortuna is de laatste jaren een lastige tegenstander. Vorig jaar verloren we twee keer van de Limburgers. Als we kijken naar het onderlinge resultaat zien we dat in totaal 22 keer in Sittard tegen Fortuna hebben gespeeld (alle competities). Van die 22 keer wisten we 7 keer te winnen, speelden we 5 keer gelijk en werd er 10 keer verloren.

De laatste keer dat we in de Eredivisie wonnen van Fortuna in Sittard, was in het seizoen 2001/2002. De samenvatting van dat duel vind je hier onder!

De scheidsrechter van morgen is Jeroen Manschot. Hij floot tot nu toe 114 Eredivisie wedstrijden, maar opvallend genoeg afgelopen seizoen geen RKC. Manschot wordt geassisteerd door de heren Brondijk, Ribbink en Dröge. De VAR is Erwin Blank, die tot nu toe 12 Eredivisie wedstrijden floot.

Morgen reist er een grote groep supporters af naar Sittard om de wedstrijd van uit het uitvak te bekijken. Aan iedereen die gaat: Veel plezier en tot morgen!

5 reacties
  1. Met de goede instelling ‘haagse bluf’ zal Kramer mede door zijn team maten niet het lachertje worden waar Renè Geit zo om zat te hikken zijn doelpunt meepikken en minimaal een punt naar Waalwijk meebrengen, gezien het aantal uitwedstrijden is dat boven gemiddeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *