RKC begint 3 kwartier te laat aan wedstrijd in Heerenveen

Het is RKC vanavond niet gelukt om de goede start van de competitie een vervolg te geven. In Heerenveen schrok RKC pas in de tweede helft wakker, bij een 3-0 achterstand. Het werd nog spannend, maar goedmaken deden we het niet meer: 3-2.

RKC leek wat in slaap gesukkeld aan het begin van de wedstrijd, na de lange rit naar Heerenveen. In de 14e minuut kwam er een lange bal achter de verdediging op Henk Veerman, die 1 op 1 op Pereira af kon. Touba leek met een sliding terug te komen en de bal tot corner te verwerken, maar daar dacht de VAR anders over. Nadat scheidsrechter Nagtegaal was gaan kijken wees hij naar de stip. Veerman stond zelf achter de bal en schoot rustig binnen: 1-0.

Het was Heerenveen dat het spel maakte en aardig combineerde. RKC werd vanuit corners nog een keer erg dreigend, maar Mulder tikte de bal net over. Na een half uur was het opnieuw Heerenveen met een schitterende aanval, al moet gezegd dat de verdediging van RKC er niet best uit en Halilovic kon schitterend afmaken: 2-0.

De wedstrijd kabbelde wat voor en op het moment dat we dachten met 2-0 de rust te halen kreeg Heerenveen in de 44e minuut een vrije trap die Henk Veerman vrij bij de eerste paal kon binnen koppen: 3-0.

Na rust deed RKC een aantal omzettingen. Zo kwamen Odgaard en El Bouchataoui in het veld. Na een uur resulteerde dat in wat meer gevaar en in de 68e minuut was het Touba met een geweldige actie die Odgaard in stelling bracht die koel uithaalde 3-1.

Na de 3-1 was Heerenveen het even kwijt en RKC begon met drukken, wat helaas niet leidde tot een 3-2. Die viel nog wel, want in de 88e minuut wist Van der Venne een bal van Büttner (die in de tweede helft linksback speelde) goed binnen te koppen.

Zo eindigde de wedstrijd in een 3-2 verlies. De tweede helft had in ieder geval aanknopingspunten voor volgende week, als we op vrijdag op bezoek gaan in Sittard bij Fortuna.