RKC zet angstgegner AZ opzij in openingswedstrijd!

531 dagen is het gelden dat er in het Mandemakers Stadion een wedstrijd werd gespeeld met uit- en thuispubliek. In die tussentijd is er veel gebeurd. Het stadion heeft een complete metamorfose ondergaan, er is een spookseizoen afgewerkt, er is afscheid genomen van de trainer en een eredivisiewaardige selectie is opgetuigd voor weer een nieuwe seizoen.

De eerste beslissingen door de trainer zijn genomen en terug te zien in de opstelling. Meulensteen is de onbetwiste aanvoerder, Pereira gaat de goal verdedigen en Kramer mag het seizoen in de spits aanvangen. Op links is de meest opvallende naam Bakari. De Comoor heeft er inmiddels twee seizoenen op de back positie op zitten maar macht het onder Oosting weer op de buitenpositie proberen. Daarmee is zijn plek op rechts voor Gaari.

Het is misschien iedereen ontgaan maar de zoon van onze trainer staat erin bij AZ. Diezelfde Alkmaarders moesten hun twee smaakmakers deze zomer laten gaan. Maar bij AZ staat een vervanger bijna altijd klaar. Een op voorhand dus al lastige pot.

AZ veel beter
Vanuit de kleedkamer is het eerst RKC wat laat zien dat ze wakker zijn. Toch is het AZ wat het spel domineert. Het krijgt veel ruimte voor de verdediging van RKC en dat resulteert in een hoop dreiging voor de goal. Tot twee maal wordt een doelpunt van AZ afgefloten voor buitenspel. Meest opvallend is de eerste van de twee waar doelman Joel Perreira er achter komt dat hij naar de bal springt buiten de 16 en dus zijn handen in moet trekken. De Wit kan de bal zo inschieten maar staat dus buitenspel. Laten we het houden op spelinzicht van onze doelman.

Maar ondanks de dominatie van AZ in het veldspel is RKC niet kansloos. Terwijl Bel Hassani’s moeder wordt toegezongen door het uitpubliek kan RKC toch een paar speldenprikjes uitdelen. Bakari legt een bal terug achter iedereen, uit een corner kopt Touba naast en Van der Venne heeft de 1-0 op z’n voet. Uiteindelijk is het Kramer, die de hele wedstrijd alleen nog op het wedstrijdformulier bestond, die doet waar hij voor gekomen is: scoren! Na goed doorlopen van Gaari tikt de boomlange spits de 1-0 achter Verhulst.


Joel Perreira
Na rust is het vooral AZ wat blijft domineren. RKC heeft veel moeite om mee in het spel te komen en gaat kansen weggeven. De beul van Tilburg Pavlidis, die vorig jaar RKC nog pijn deed voor de tricolores, kwam er in bij AZ en kreeg een reuze kans. Joel Perreira liet na rust zien dat Oosting de juiste gekozen heeft op goal door in de 1-op-1 uit te blinken na blunders van Lutonda en Pavlidis.

Met het wisselen van Bel Hassani voor Odgaard wisselt RKC van de 4-3-3 naar de 5-3-2 omdat het aantal weggegeven kansen volgens de trainer echt te veel was. En daarmee weet RKC de wedstrijd redelijk te neutraliseren. Er worden nog kleine kansjes weggeven. Maar echt dichtbij de 1-1 is AZ bijna niet gekomen.

Said Bakari

Na de wedstrijd spreken we met Bakari die werkelijk overal gelopen heeft vandaag. De man met 9 longen.

Na de wedstrijd geeft ook de trainer aan trots te zijn op de supporters. En daar heeft hij groot gelijk in! Tot volgende week!

1 reactie
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *