RKC wint laatste oefenwedstrijd onder toeziend oog van Anita

RKC heeft vanmiddag de laatste oefenwedstrijd van de voorbereiding winnend weten af te sluiten. In een Mandemakers Stadion waar voor het eerst in bijna een jaar supporters aanwezig waren werd Belgische tweedeklasser Lommel SK verslagen: 4-2.

RKC begon de wedstrijd met een opstelling die waarschijnlijk voor een groot gedeelte hetzelfde zal zijn volgende week in de eerste competitiewedstrijd tegen AZ. Opvallende afwezige was Ahmed Touba, die de wedstrijd vanaf de tribune bekeek omdat hij niet helemaal fit was.

De mannen traden daarnaast in het nieuwe uitshirt, dat vanmorgen werd gepresenteerd. Opnieuw kiest de club er voor om te variëren met kleuren en patronen, wat dit jaar heeft geleid tot een combinatie van paars en grijs.

Lommel begon goed aan de wedstrijd, maar toch was het RKC dat na 12 minuten de score opende. Michiel Kramer maakte een knappe goal na een mooie aanval over meerdere schijven.

Lommel wist in de 23e minuut de 1-1 binnen te schieten, maar lang was het niet gelijk, want in de 29e minuut was het Van der Venne die de bal erg knap binnen schoot uit de draai: 2-0.

Daarna was het duidelijk dat RKC echt de overhand in de wedstrijd had. Nog voor rust lag de derde goal namelijk ook binnen. Bel Hassani schoot en hoewel de bal voor de keeper leek liet hij de bal los waardoor het schot alsnog een goal werd: 3-1.

Na rust verving Vaessen keeper Pereira, die in de eerste helft een aantal schitterende reddingen verrichte. Verder bleef tot aan de 60e minuut de veldbezetting aan kant van de geel-blauwen hetzelfde, wat er op duidt dat trainer Oosting een beeld van zijn basis 11 heeft. Opvallend punt om nog te melden is dat Bakari op linksbuiten speelde.

Na een uur spelen maakte Odgaard zijn debuut, en niet onfortuinlijk want nadat hij slechts 5 minuten in het veld stond had hij zijn eerste goal in het geel-blauw te pakken: 4-1!

Het laatste wapenfeit kwam van Lommel, dat in de 78e minuut de 4-2 binnen tikte via Arzani. RKC speelde op dat moment trouwens opnieuw 5-3-2, zoals we eigenlijk de hele voorbereiding de laatste fase van de wedstrijd hebben gedaan.

We kunnen dus met een goed gevoel naar AZ thuis, de wedstrijd die volgende week zaterdag om 16:30 op het programma staat.

Als laatste nieuwtje kunnen we nog melden dat Vurnon Anita aandachtig toeschouwer was op de tribune tussen de selectiespelers. Hoewel Anita zijn contract al even is afgelopen en hij nog niet verlengd heeft, hoopt de club (en iedereen in Waalwijk) van harte dat Vurnon alsnog een nieuw contract tekent. Ook Janus van Gelder was aanwezig.

Op naar de Eredivisie, tot volgende week!