“Joseph Oosting nieuwe hoofdtrainer RKC”

Joseph Oosting gaat, wanneer er niets heel geks meer gebeurt, de nieuwe hoofdtrainer van onze mooie club worden. Hiermee volgt hij Fred Grim op, die vertrokken is naar Willem II.

Inmiddels is Oosting persoonlijk rond met de club en is RKC in onderhandeling met Vitesse over zijn éénjarig contract dat hij daar nog heeft. Toch lijkt dat geen struikelblok te worden, de Technisch Directeur van Vitesse gaf namelijk aan: “Hij heeft mij keurig gevraagd of hij in gesprek mocht. Joseph wil graag hoofd coach worden. De kans is wel vrij groot dat hij zal vertrekken inderdaad. Wij hebben respect voor zijn wensen en ambities.” Ook De Graafschap was geïnteresseerd om Oosting in te lijven als hoofdtrainer, maar zijn toekomst ligt dus in Waalwijk.

De familie Oosting is geen onbekende voor de club. De zoon van Joseph, Thijs, speelde vorig jaar op huurbasis voor de club. Nu is het dus zijn vader die de komende tijd aan het roer zal staan van het eerste elftal.

Oosting werkt sinds 2017 bij Vitesse, onder andere als trainer van het onder 17-team en als interim-trainer na het ontslag van Leonid Slutsky. Afgelopen seizoen was hij assistent-trainer van Thomas Letsch, waar hij onder andere aan de basis stond van de positiewisseling van Bazour en het 5-3-2 systeem dat Vitesse speelde. Door zijn tijd bij Vitesse is hij geen onbekende van technisch directeur Mo Allach, die bij Vitesse samen met Joseph werkte.

Ook staat Joseph bekend om zijn aandacht voor jonge spelers, iets dat de club erg belangrijk vindt in de zoektocht naar een nieuwe trainer.

Foto: Vitesse Arnhem
2 reacties
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *