Voorbeschouwing Feyenoord – RKC

Vanmiddag staat de laatste wedstrijd in Rotterdam tegen Feyenoord op het programma. Ten eerste sorry voor de late voorbeschouwing, maar we waren erg druk met andere dingen na afgelopen donderdag. In Rotterdam wordt vanmiddag, zoals bij alle andere eredivisiewedstrijden om 14:30 afgetrapt.

Je zou kunnen stellen dat het een wedstrijd is ‘om den keizers baard’. RKC is verzekerd van nog een jaar eredivisie, tenzij Emmen een doelsaldo van 13 goed weet te maken. Dan moeten wij bijvoorbeeld met 8-0 bij Feyenoord verliezen en Emmen met 0-5 bij VVV winnen. Voor jullie beeld: Als je daar één euro op in zet, kun je 11 duizend euro verdienen. Wel kan RKC nog een plek zakken in de eindrangschikking, wat invloed heeft op de TV gelden die RKC volgend seizoen krijgt. Van belang eigenlijk dus, om de wedstrijd gewoon in te gaan om te winnen.

Daarnaast is Feyenoord ook klaar wat het reguliere seizoen betreft. De Rotterdammers staan vast op de 5e plek, waardoor ze veroordeeld zijn tot Play-offs om Europees voetbal. De eerste wedstrijd voor Feyenoord in die play-offs staat aanstaande woensdag al op het programma en alles lijkt bij Feyenoord in het teken te staan om voor te bereiden voor die wedstrijd.

Het is voor ons vooral een wedstrijd die in het teken staat van ‘de laatste keer’. Zo zal het de laatste keer zijn dat Tahiri in het geel-blauw te zien zal zijn, maar kan dat ook zomaar gelden voor spelers als Anita, Lamprou, Quasten, John en Mulder, want zij hebben allen aflopende contracten.

Ahmed Touba is geschorst voor de wedstrijd in Rotterdam, na de gele kaart die hij tegen Twente kreeg. Melle Meulensteen viel uit met een blessure en het is dus maar de vraag hoe ons centrum er uit komt te zien in Rotterdam. Shawn Adewoye, invaller tegen Twente, lijkt zijn eerste basisplaats te gaan pakken en mogelijk begint Hans ‘rots in de branding’ Mulder naast hem.

Als we kijken naar de statistieken hebben we weinig te vertellen in Rotterdam. Van de 24 keer dat we in Rotterdam tegen Feyenoord speelde, wisten we slechts eenmaal te winnen. 6 keer wisten we een punt mee te nemen naar Waalwijk en 17 keer werd er verloren. Eerder dit seizoen in Waalwijk werd het 2-2 tegen Feyenoord, door goals van John en Ngonge. Een samenvatting van die wedstrijd vind je hier onder.

Samenvatting RKC – Feyenoord (2-2)

De wedstrijd vanmiddag staat onder leiding van Bas Nijhuis. Hij floot inmiddels 324 eredivisiewedstrijden, waaronder eerder dit seizoen onze beide wedstrijden tegen Ajax (3-0 en 0-1). Nijhuis wordt bijgestaan door de heren Van Dongen, Dobre en Nagtegaal. De VAR is Ruperti, die tot nu toe nog niet in de Eredivisie floot, maar wel 70 wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie.

De wedstrijd vanmiddag is te zien op ESPN 3, waardoor het een stuk gemakkelijker kijken is dan via de ESPN Watch stream van afgelopen donderdag.

Laten we het seizoen met een goed gevoel afsluiten in Rotterdam, Let’s go!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *