RKC onderuit in Rotterdam, maar is wél veilig!

RKC heeft de competitie afgesloten met een nederlaag. In Rotterdam werd de laatste wedstrijd van het seizoen tegen Feyenoord verloren: 3-0.

RKC begon goed aan de wedstrijd, die eigenlijk nergens meer om ging. Zowel RKC als Feyenoord waren na afgelopen donderdag eigenlijk al uitgevoetbald. Van der Venne had twee maal een grote kans om RKC op voorsprong te schieten, maar dit lukte twee maal net niet.

Het was Feyenoord dat daarna de wedstrijd over nam en in tien minuten voor rust op voorsprong kwam: Jorgenssen schoot Feyenoord in de 37e minuut op 1-0. In de 43e minuut was het opnieuw raak voor Feyenoord, uit een goede aanval schoot Toornstra de 2-0 binnen.

Even na rust leek het misschien toch nog spannend te worden voor RKC, want Feyenoord kwam in de 49e minuut al op 3-0, terwijl ook Emmen 0-3 voorstond in Venlo.

Toch ging de wedstrijd daarna als een nachtkaars uit. Zowel RKC als Feyenoord vonden het wel prima, waardoor er niet veel meer gebeurde in de wedstrijd.

In de rust werd Tahiri van het veld gehaald door Grim, en daarmee heeft Anas zijn laatste minuten in het geel-blauw gespeeld. Na de wedstrijd gaf hij aan binnen een paar dagen bij zijn nieuwe club te tekenen. Dat is hem uiteraard van harte gegund.

Door de nederlaag en uitslagen op de andere velden, is RKC geëindigd op de 15e plek in de eredivisie, waardoor we ons rechtstreeks handhaven. Dat betekent dat we volgend jaar opnieuw in de eredivisie uit komen!

We gaan een hectische transferzomer in, met veel spelers die vertrekken en aangetrokken zullen moeten worden, maar daarover later uiteraard meer!

Voor RKCNu is het seizoen nog niet helemaal afgelopen, wij gaan namelijk nog één afsluitende podcastaflevering over dit seizoen maken. Deze extra lange uitzending is te beluisteren op 27 mei, maar daarover later meer!

Foto: RKC Waalwijk
2 reacties
  1. heren,

    bedankt voor al jullie bijdrages in dit toch mooi afgelopen seizoen, hoop dat jullie, net als ik, de passie behouden en ook komend seizoen weer vol aan de bak gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *