RKC BLIJFT IN DE EREDIVISIE

Het leek de hele week al aan te komen op deze middag en het is dan ook gebeurd. We blijven in de eredivisie door op eigen kracht te winnen van FC Twente: 2-1!

Alleen theoretisch kan het nog mis gaan: Dan moet FC Emmen aankomende zondag 3 punten en een doelsaldo van 13 goed zien te maken. Er zijn dit seizoen al gekke dingen gebeurd, maar die kans dat dat gebeurd is nihil.

De wedstrijd tegen FC Twente moest de doorslag geven en deed dat uiteindelijk ook. In de eerste helft was het vooral een héél erg rommelige wedstrijd, van beide kanten. RKC begon met hoog druk zetten, maar kon geen vuist maken door enorm veel slordige ballen. Ook aan de kant van FC Twente was het erg slordig en tot aan de rust konden we slechts één grote kans opschrijven, namelijk voor Danilo.

Het was dan ook Danilo die net na rust in de 47e minuut de bal binnen wist te schieten achter Lamprou: 0-1. Lang kon FC Twente gelukkig echter niet genieten, want binnen een minuut wist Sow de gelijkmaker in een leeg doel binnen te schieten na een goede aanval.

In de 54e minuut raakte alles en iedereen rondom de club die aanwezig was in het stadion in extase nadat opnieuw Sow wist te scoren: Na een goede aanval wist Sow na een voorzet van Oosting de bal binnen te glijden.

Na de 2-1 was het vooral Twente dat op zoek ging naar de gelijkmaker, met RKC dat er soms gevaarlijk uit kwam. Erg grote kansen voor Twente waren er niet en tot overmate van ramp voor de Tukkers pakte Danilo in de 88e minuut een rode kaart na natrappen op Quasten.

Na 7(!) minuten extra tijd was het zo ver: Scheidsrechter Van der Kerkhof floot af en de ontlading bij alles en iedereen van RKC was enorm: We zijn officieus veilig!

Het einde van de wedstrijd!

Na de wedstrijd barstte het feest uit op het veld bij de spelers, maar ondertussen verzamelde buiten het stadion ook de supporters zich voor een klein feestje waar ook de spelers zich nog even lieten zien:

De selectie buiten bij de supporters!

Sow!

Op naar een mooie laatste wedstrijd in Rotterdam tegen Feyenoord aanstaande zondag en dan op naar een mooie transferzomer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *