AZ maatje te groot voor RKC

Het leek een hele tijd goed te gaan met uitzicht op een resultaat, maar persoonlijke fouten kosten RKC de kop tegen AZ: 1-3.

De avond begon erg mooi vanavond. Grim had een strijdplan bedacht waarin de voorhoede compleet anders uit de verf kwam dan de afgelopen weken. Met Sow, Ngonge en Oosting wisten we vanaf het begin goed druk te krijgen op AZ, dat er met vlagen uiteraard door hun kwaliteit onderuit wisten te voetballen. Toch kregen we een aantal grote kansen, wat in de 17e minuut leidde tot de 1-0! Van der Venne gaf een geweldige assistent op Oosting die alleen op Bizot af mocht en met een lob de bal binnen schoot.

Een aantal minuten later, in de 28e minuut, was het echter al weer gelijk. Via een klutsbal die Tahiri niet lekker wegwerkte wist Gudmundsson uit de draai de bal in de verre hoek te schieten. Verder ging de wedstrijd redelijk gelijk op tot aan de rust.

Na rust was het een heel ander verhaal. Eigenlijk zijn we er in de tweede helft niet meer aan te pas gekomen. AZ had de wedstrijd onder controle, maar echt grote kansen kregen de Alkmaarders niet. In de 63e minuut echter ging het door persoonlijke fouten mis. Meulesteen gaf een ongelofelijk slechte bal op Tahiri die op zijn beurt de bal erg slecht terugspeelde, maar veel te kort waardoor Boadu alleen op Lamprou af kon en de bal simpel binnen schoof: 1-2.

Een aantal minuten later werd de wedstrijd beslist. Niet door een goal, maar door een rode kaart voor Sylla Sow. In een duel met Letchert zag scheidsrechter een trappende beweging en trok de rode kaart, waar alles en iedereen het er over eens was dat het hooguit geel was. Letchert gaf na de wedstrijd aan in de rust te hebben gezeurd bij scheidsrechter Higler over eerdere trappende bewegingen van Sow, wat lijkt te hebben meegespeeld in de beslissing waar rood werd gegeven.

De rode kaart zal ongetwijfeld weer geseponeerd worden, maar het is de zoveelste keer dit seizoen dat er een belachelijke beslissing wordt genomen door de arbitrage die niet wordt teruggedraaid door de VAR.

Dat de wedstrijd verloren zou zijn gegaan, ook zonder rode kaart, zat er dik in, maar na de rode kaart was de wedstrijd volledig dood en wist AZ in de 82e minuut via Stengs nog de 1-3 binnen te schuiven.

VVV is eerder vanavond onderuit gegaan met 4-0 tegen Heracles, op het moment van schrijven staat Willem II met 2-0 achter bij Utrecht en FC Emmen gaat morgen op bezoek in de ArenA bij Ajax, die officieel kampioen kunnen worden. Het lijkt er dus op dat er aan de stand weinig veranderd.

De wedstrijd volgende week in Venlo lijkt er een te worden van de dood of de gladiolen. Hopelijk kunnen we daar de felheid en mentaliteit van de eerste helft vanavond meenemen en misschien wel dé beslissende punten in de strijd om lijfsbehoud te pakken.

Foto: RKC Waalwijk
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *