Voorbeschouwing RKC Waalwijk – AZ

Een nieuwe week, nieuwe kansen. Dat is op het moment een van de enige dingen om aan vast te houden wat RKC betreft. De klap vorige week na de nederlaag in Tilburg was groot, maar de volgende wedstrijd staat al weer voor de deur. Morgen (zaterdag), trappen we om 20:00 af, thuis tegen AZ.

Zoals gezegd was de klap groot vorige week, na de nederlaag in Tilburg. Vooral de manier waarop we werden afgetroefd deed veel wenkbrauwen fronsen en de chagrijn was afgelopen week dan ook logisch en goed zichtbaar op de verschillende social media. Toch hebben we nog steeds alles zelf in de hand. We staan op dit moment met 26 punten uit 30 wedstrijden nog steeds op de 14e plek in de eredivisie, al is het gat naar Willem II geslonken naar slechts één punt en is ook FC Emmen genaderd tot 2 punten. De volledige stand onderin ziet er als volgt uit:

De stand onderin de eredivisie na 30 speelronden

Waar we een aantal weken geleden nog een comfortabele voorsprong hadden, is die dus eigenlijk zo goed als compleet verdampt. Met nog 4 wedstrijden voor de boeg wordt het dus billen knijpen. Willem II gaat dit weekend uit naar Utrecht, Emmen reist af naar de ArenA voor een uitduel bij Ajax, VVV speelt in Almelo tegen Heracles. Een stunt tegen AZ zou dus wat meer lucht kunnen geven.

Dan AZ: De Alkmaarders staan met 61 punten uit 30 wedstrijden op een knappe 3e plek in de eredivisie. Ze begonnen de competitie erg stroef, maar hebben zich de laatste tijd knap omhoog gewerkt en spelen nog vol mee om de 2e plek. Afgelopen weekend ging de ploeg van trainer Pascal Jansen met 2-0 onderuit in Amsterdam tegen Ajax, maar dat AZ dit jaar opnieuw een erg lastig te bespelen ploeg is lijkt duidelijk.

AZ Speelt na de wedstrijd in Waalwijk nog tegen Fortuna, Groningen en Heracles, een programma waarin zij er alles aan zullen doen vol voor de 2e plek te gaan.

Eerder dit seizoen in Alkmaar, op 1 november van het afgelopen jaar, werd er met 3-0 verloren van AZ. Sowieso is AZ een club die ons niet erg lekker ligt. Van de 15 wedstrijden in Waalwijk tegen AZ werden er 6 gewonnen, werd er slechts 1 gelijk gespeeld en 8 keer verloren.

Voor de laatste overwinning tegen AZ in Waalwijk moeten we terug naar het seizoen 2012/2013, waarin we met 2-1 wonnen door twee goals van Mart Lieder. De hoogtepunten van die wedstrijd vind je hier onder

De wedstrijd morgen staat onder leiding van Dennis Higler. Hij floot tot nu toe 197 eredivisiewedstrijden, maar dit seizoen nog niet één keer RKC. Afgelopen seizoen floot hij voor het laatst een wedstrijd van ons, uit tegen Ajax waar 3-0 werd verloren. Higler wordt bijgestaan door de heren Kleinjan, Polman en Hensgens. De VAR is de heer Peréz, die tot nu toe slechts 13 eredivisiewedstrijden floot.

Dat het vertrouwen wat weg is gezakt na de afgelopen weken is niet meer dan logisch. Hopelijk is er binnen de selectie en technische staf wat extra kracht gevonden om in de laatste vier wedstrijden van de competitie een resultaat te gaan halen en lijfsbehoud veilig te stellen. Touba en Anita staan op scherp, dus ook dat kan nog van belang zijn richting de wedstrijd van volgend weekend in Venlo tegen VVV.

Hopelijk kunnen we vriend en vijand verrassen en kunnen we hier op de site morgenavond weer eens een positief wedsrijdverslag schrijven.

Tot morgen, laten we nog 4 wedstrijden met z’n allen ALLES geven!

1 reactie
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *