RKC op herkenbare wijze onderuit tegen Willem II

Bijna 500 supporters waren eropaf gekomen. Het uitzwaaien van de spelers. En het was ook gaaf. De parkeerplaats van de Piet Klerkx, onderdeel van het DMG imperium, kleurde geel/blauw. Vandaag 3 punten zou betekenen dat de laatste vier wedstrijden dat Willem II en VVV er drie moest winnen om nog over RKC heen te gaan. Die kans is is nihil.

En dat deed RKC in de inmiddels bekende opstelling. Paul Quasten is geblesseerd en hij word niet geheel verassend vervangen voor Lutonda. Voorafgaande aan de wedstrijd is de boodschap van de trainer en reserve-aanvoerder duidelijk: het doel is om niet te verliezen.

Tilburgse storm
We schrijven het nog een keer op, en meteen voor het laatst, er was weer publiek aanwezig bij deze wedstrijd. En dat hebben we geweten ook. De eerste 10 minuten werd Willem II gedreven door het publiek geregeld gevaarlijk voor de goal. De grootste kans was voor Pavlidis die uit de rug van Touba vertrokken was.

RKC weet niet in het spel te komen, in de gehele eerste helft weet de ploeg niet op goal te schieten. De aller grootste kans was namelijk wederom van onze zuiderburen, een bal op de lat stuitert de goede kant op vanaf de lat.

Willem II komt voor
Na rust besluit Grim in te grijpen. John wordt vervangen door Ayman Azhil. Anas verhuist daarmee naar voren. In een soort 4-4-2 moet de ban gebroken worden. Dat wordt het niet. Willem II gaat verder waar het voor de rust mee begonnen was. 10 minuten na de rust is het al raak. De rug van Wriedt zit er nog tussen maar in de rebound mag Pavlidis de 1-0 het net in schieten. Nog geen 10 minuten later krijgt Willem II weer een mega kans. De paal en Lamprou houden het spannend.

Uiteindelijk brengt de volgende shift wissels pas echt verandering. Ngonge, Sow en Nieuwpoort vervangen Oosting, Daneels en Tahiri. Daarmee kiest de trainer voor een 5-3-2. Heel verassend zorgt de enige persoon die voor RKC de twee wedstrijden ervoor op goal schoot meteen voor gevaar. De grootste kans is Sow die wordt weggestoken. Zijn schot gaat via de keeper naast. Het bleek de enige kans van RKC vandaag.

Het slotoffensief wordt ontkracht door de blessure van Ayman Azhil. Na een lange sprint schiet het in zijn hamstring. RKC had al 5 keer gewisseld dus moest met 10 man verder. De kansen op het einde zijn voor Willem II.

Wat is nou het probleem?
En zo gaat RKC weer onderuit tegen een directe concurrent. Met weer hetzelfde strijdplan. En het frustrerende is: niemand lijkt het probleem te snappen of in te willen zien. Na de wedstrijd starten we bij Tahiri. We vragen hem naar hoe deze wedstrijd nu anders aangevlogen wordt dan al die andere teleurstellende wedstrijden tegen directe concurrenten.

Absoluut dieptepunt is Anita die na de wedstrijd voor de camera’s van ESPN doodleuk staat te vertellen dat Willem II geluk heeft gehad. Aldus de centrale middenvelder van een ploeg die 5 mega kansen om de oren kreeg en zelf niet eens op goal heeft geschoten. En ook de trainer houdt in geen enkel medium zijn eigen aanvliegroute tegen het licht.

En dus gaat het onnodig spannend blijven tot de laatste wedstrijd. Tot de laatste minuut. Het gat naar de plek die je naar nacompetitie stuurt is nog steeds 4 punten. Het is alleen een club minder dan voor deze vrijdag.