RKCNu in een nieuw jasje

Met enorme trots kunnen we eindelijk melden waar we al een tijdje op de achtergrond mee bezig waren: Een nieuwe site voor RKCNu! En dat werd, vanuit technisch oogpunt, hoog tijd!

Ondanks het feit dat we pas anderhalf jaar geleden de oude site gelanceerd hebben, barstte de site al een ruime tijd uit zijn voegen. Toen we RKCNu startte begonnen we met het idee van een simpele nieuwssite. Al gauw kwamen daar meer en meer ideeën bij, waaronder het forum. Deze losse ‘stukken’ zijn op de oude website gebouwd, waardoor het een grote berg onsamenhangende stukken website was.

Dit had tot gevolg dat het onderhouden van de site enorme tijd in beslag nam. Bij een update van een module moesten er vaak enorme stukken code opnieuw worden geschreven en we moesten bij nieuwe berichten met de hand de header updaten. Daarnaast was het uiterlijk van de oude site niet erg professioneel te noemen.

Het gevolg van bovenstaande: Een nieuwe site! We hebben de afgelopen maanden op de achtergrond aan de nieuwe site gewerkt, die je nu voor je ziet! Alle oude functionaliteiten zoals je ze gewend bent bestaan nog steeds, maar zijn allemaal opgefrist. Daarnaast hebben we een aantal nieuwe functies op de site ingebouwd, zoals een “Donkere scherm”-modus!

Als je eerder een account hebt gemaakt op de site of op het forum, kun je dezelfde inloggegevens gebruiken. Mocht je deze niet meer weten kun je ze opvragen via de inlogpagina!

Hopelijk zijn jullie net zo enthousiast als wij over de nieuwe site. Hierdoor kunnen we er de komende tijd op technisch gebied weer helemaal tegenaan en hebben we meer tijd om ons te richten op het maken van mooie content voor de site, het forum en RKCNu: De Podcast!

Mocht je nog vragen of opmerkingen hebben, dan horen we dit heel erg graag. Dit kan in een reactie onder dit bericht, via onze socials (Facebook of Twitter) of via het Contactformulier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *