RKC bluft zich in beginfase naar driepunter tegen FC Groningen

Nog maar 8 wedstrijden. En hoe ‘zum kotsen’ de term ook is, het zijn nog 8 finales. De komende wedstrijden staat RKC op het punt van of weglopen van of compleet opgeslokt worden door de degradatiestrijd. Een eerste stap kan zijn door vandaag een goed resultaat neer te zetten tegen een verzwakt FC Groningen. Sterkhouders Sam Larsson, Matusiwa, Lundqvist en Larsen zijn bij de Noorderlingen in ieder geval nog niet fit genoeg om te starten. 

Bij RKC keert Richard van der Venne weer terug in de basis. De, inmiddels onmisbare, nummer 10 keert terug in de basis nadat hij Sparta-uit heeft moeten missen door lichte klachten. Daarmee keert ook meteen Oosting weer terug in de basis ten kosten van Stokkers. De al weken niet meer aanwezige Damascan keert terug in de selectie. Zijn laatste minuten dateren al weer van 12 februari, Emmen-thuis.

Hoog tempo
De wedstrijd begon met een RKC wat heel erg hoog druk zette. FC Groningen had duidelijk moeite met het blufpoker dat RKC speelde. Binnen het kwartier is het tot twee maal toe Oosting 1-op-1 met Padt na sloridig balverlies bij FC Groningen achterin. De eerste keer was Tahiri nog tussenstation. De tweede keer was Thijs alleen voldoende. Volgens OptaSports is het voor het eerst sinds Rick Hoogendorp dat een speler in een kwartier twee goals maakt. Dat is nog eens een persoon waarmee je graag in een rijtje staat.

Aansluitingstreffer
Daarna komt Groningen wat meer voor in het spel en weet het hier en daar nog wel eens gevaarlijk te worden. Het gros van deze dreiging komt vooral van El Messaoudi. Die van geluk mag spreken dat hij zonder kaart de wedstrijd is geëindigd. Normaliter is een stap op de enkels van je tegenstander minimaal een gele kaart waard. Het is dan ook El Messaoudi die na een half uur de aansluitingstreffer op het bord knalt. Tot de rust worden beide clubs niet meer noemenswaardig gevaarlijk.

Vliegende start Grün
Groningen kwam vliegend de kleedkamer uit. Dezelfde El Messaoudi krijgt na nog geen 40 seconde nog een mega kans op de gelijkmaker. De bal beland hoog in de tribune.
RKC start na rust met Sow die Daneels vervangen heeft. Als de eerste Groningse storm over gewaaid is krijgen beide clubs langzaam weer kansen. Oosting brengt zowel Van Der Venne als Sow in stelling. Beide produceren een te slap schot.

De neus van Lamprou
Met nog maar 15 minuten te spelen krijgt Groningen DE kans om de gelijkmaker te maken. Een afstand schot van Groningen kan gestopt worden waarna de bal via Lamprou’s hoofd en de paal weer terug het veld in rolt. Bij deze actie kopt Kostas met z’n neus vol de paal en moet hieraan behandeld worden.

Beslissing
Uiteindelijk is het kort voor de officiële eindtijd dat RKC de deur echt in het slot weet te gooien. Bakari weet waarschijnlijk nog steeds niet hoe maar hij weet door te komen over rechts trekt de bal terug en een technisch goed uitgevoerde hakbal verdwijnt achter Padt in de goal.

Ontspanning
Na de wedstrijd spreken we met Meulensteen, die echt een paar geweldige wedstrijden achter de rug heeft.

Bij RKC overheerst vooral de ontspanning ten opzichte van de ontlading. Zoals Toinne van Peperstraten wel eens zegt: Willem II komt akelig dichtbij en deze overwinning geeft een hoop lucht. Komende weken voor een paar jongens eerst wat interlands en daarna volgt Emmen-uit. Waarschijnlijk nog ongeveer 6 punten en je bent veilig. En dan kun je tegen Emmen de helft van deze klus klaren.

In Waalwijk zijn in ieder geval nog een paar blikjes Bavaria genuttigd. En die hebben, ondanks dat het Bavaria is, geweldig gesmaakt.

Beste RKC’ers
1. Oosting
2. Van der Venne
3. Meulensteen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *