RKC verliest na kansloze avond op Het Kasteel

We hebben de belangrijke uitwedstrijd op het Kasteel tegen Sparta verloren. Na een kansloze avond gingen we onderuit: 2-0.

In het begin van de wedstrijd leek er geen vuiltje aan de lucht, de eerste 5 minuten waren compleet voor RKC en werd er goed gecombineerd. Zo kreeg menig supporter hoop dat er wat te halen viel in Rotterdam. Na 5 minuten nam Sparta het initiatief wat over, maar tot aan de rust was er slechts één ding te zien: een belabberde wedstrijd, met een 0-0 ruststand.

Na rust werd verwacht dat er een wat beter RKC voor de dag zou komen, zoals de tweede helft tegen FC Utrecht, maar niets was minder waar. Het slechte voetbal werd voortgezet en tot overmate van ramp kopte Beugelsdijk in de 57e minuut raak: 1-0.

Grim bracht daarna onder andere Oosting en Ngonge, maar het mocht niet meer baten. Het bleef eigenlijk bij het achterin rondtikken, in de tweede helft hebben we geen kans meer gehad.

Tot overmate van ramp ging het in de blessure tijd nog een keer mis: Er was een misverstand achterin tussen Touba en Lamprou, waardoor Smeets de bal een leeg doel kon werken: 2-0.

Willem II wist te winnen eerder vandaag, waarop zij tot 2 punten naderen. Het beloven nog 8 héle spannende speelrondes te worden.

Volgende week spelen we opnieuw op zaterdag, opnieuw om 21:00, tegenstander in Waalwijk is dan FC Groningen.