Voorbeschouwing RKC Waalwijk – FC Emmen

Aanstaande vrijdag is het zo ver: Een wedstrijd in een reeks van wedstrijden die we allemaal als losse finales moeten zien. In het Mandemakers stadion wordt, in verband met de weersverwachting, al om 18:45 afgetrapt tegen FC Emmen.

Zoals gezegd zitten we midden in misschien wel de belangrijkste maand van het seizoen. Afgelopen weekend speelde we gelijk in en tegen Zwolle. Nadat we al na 4 minuten op voorsprong kwamen na een goal van Ahmed ‘de muur van Roubaix’ Touba, was het opnieuw een wedstrijd waarvan we er al veel hebben gezien dit seizoen: Het zakte als een kaartenhuis in elkaar en we mogen blij zijn dat we uiteindelijk een punt mee terug naar Waalwijk hebben genomen.

We hebben inmiddels 21 wedstrijden gespeeld, waarin we 16 punten bij elkaar hebben gesprokkeld. Daarmee staan we op een 15e plek, 3 punten boven Willem II en 4 punten boven ADO (maar zij moeten een onderlinge wedstrijd nog inhalen). De comfortabele voorsprong op de onderste plekken is de afgelopen tijd dus enorm geslonken en bijna weg. Enorm van belang dus om in deze maand (waarin we naast FC Emmen ook nog Heracles ontvangen in Waalwijk en op bezoek gaan bij ADO in Den Haag) dus punten te blijven verzamelen om boven de streep te blijven.

Dan FC Emmen: De ploeg van Dick Lukkien zit dit seizoen in de hoek waarin de klappen vallen. Je zou kunnen stellen dat de situatie waarin Emmen zit enigszins overeenkomt met de situatie waarin wij vorig jaar zaten. De ploeg doet met regelmaat leuk mee met de tegenstanders, maar lijkt op belangrijke posities simpelweg net te kort te komen. Dit heeft als gevolg dat de Drentenaren na 21 wedstrijden nog niet gewonnen hebben en met slechts 6 punten op de laatste plaats staan. Wanneer er van Emmen wordt gewonnen is het gat naar de laatste plaats 13 punten, een marge die genoeg zou moeten zijn om in de laatste 12 wedstrijden niet meer naar de laatste plek te hoeven kijken. Wanneer er echter niet gewonnen wordt, of wanneer Emmen slechts met de eerste overwinning terug richting het noorden gaat, wordt het allemaal wel héél spannend.

In de Eredivisie hebben we slechts 1 keer tegen Emmen gespeeld, vorig seizoen. De wedstrijd eindigde toen in 1-1, door een goal in de allerlaatste minuut van Sow. In de Jupiler League/KKD hebben we in Waalwijk 7 keer tegen Emmen gespeeld, waarvan er 3 werden gewonnen, 2 gelijk werden gespeeld en ook 2 maal werd verloren. De laatste overwinning op Emmen is wel een hele tijd geleden, op 18 februari 2011 werd er met 2-0 gewonnen door doelpunten van Boerrigter en Benson, zie hier onder de samenvatting van die wedstrijd.

Samenvatting RKC Waalwijk – FC Emmen 2011

Scheidsrechter aanstaande vrijdag is de heer Van de Graaf. Hij floot ons dit seizoen twee maal eerder: In de thuiswedstrijd tegen Vitesse (0-1) en de gewonnen thuiswedstrijd tegen VVV (3-2). Van de Graaf wordt geassisteerd door de heren Polman, Osseweijer en Pérez, de VAR is Martens.

In de wedstrijd tegen FC Emmen wordt net als vorig seizoen met carnaval in een speciaal carnavalsshirt gespeeld. Het shirt, speciaal ontworpen voor carnaval bevat elementen van schoenlapperslaand en corona, zo heeft de leeuw in het logo een mondkapje op. Het shirt is in beperkte oplage verkrijgbaar in de webshop van de club, voor 79,99. De opbrengsten van het shirt gaan naar de mindervalide tribune in het Mandemakers Stadion.

Dan nog een laatste omstandigheid die wel eens grote invloed kan hebben op de wedstrijd, het weer / het veld. Het is de laatste dagen zoals niemand ontgaan zal zijn erg koud. Medewerkers van de club en ook een aantal supporters hebben er voor gezorgd dat het veld helemaal sneeuwvrij is gemaakt waardoor de wedstrijd door kan gaan, hulde aan hen! Toch zal het veld er hier door niet ideaal bij liggen en zal ook de kou niet mee helpen aan samba voetbal. Hopelijk kunnen we dus eindelijk een keer de strijd en wat meer ‘vechtvoetbal’ op de mat leggen tegen een concurrent. De wedstrijd wordt ook door de kou al gespeeld om 18:45 in plaats van 20:00, zodat de temperatuur hopelijk nog enigszins aangenaam is.

Er is vrijdag maar één ding dat telt, WINNEN!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *