RKC neemt verdiend punt mee uit Arnhem

Vanavond stond er al weer een nieuwe wedstrijd op het programma. In moordend tempo volgen de wedstrijden in januari zich op en we wisten ons knap te herpakken na de nederlaag afgelopen woensdag tegen Fortuna. In Arnhem werd namelijk hard gevochten voor elke meter, dit keer mét resultaat: 1-1!

RKC begon goed aan de wedstrijd, met een aantal schoten op goal. Toch wisten we opnieuw niet echt 100% kansen te creëren, maar gaven we vooral (mede door een opnieuw geweldig optreden van de teruggekeerde Anita) weinig weg. Vitesse nam halverwege de eerste helft het heft wat meer in handen, maar tot aan de rust werd er niet gescoord: 0-0.

We traden aan met Daneels, Stokkers en Sow in de voorhoede. Vooral Stokkers speelde een ongelukkige wedstrijd, daar waar Sow juist in positieve zin opviel. Een kwartier na rust werd Stokkers vervangen door Oosting, die voorin de bal gelijk een aantal keren heel goed vast wist te houden waardoor onder andere Richard van der Venne een aantal keren goed aan kon sluiten.

Lang leek het er op dat dit wel eens een 0-0 wedstrijd zou kunnen blijven, maar in de 71e minuut vloog een voorzet van Bazoer toevallig en onbedoeld achter Lamprou de goal in: 1-0.

Ondanks de achterstand bleven we vandaag knokken voor elke meter, wat resulteerde in een geweldige aanval waarbij in de 76e minuut Richard van der Venne de bal voor zijn linker voet kreeg en de bal ongelofelijk mooi in de linker bovenhoek wist te schieten: 1-1!

Na de 1-1 begon Vitesse uiteraard te zoeken naar de overwinning, met een hoop corners tot gevolg, maar de mannen wisten stand te houden en het meer dan verdiende punt over de streep te trekken.

Hiermee komen we nu op 15 punten uit 20 wedstrijden en staan we ongeacht de uitslagen morgen bij de concurrenten sowieso nog een week op de veilige 15e plek staat.

Aankomend weekend wacht de ongelofelijk belangrijke wedstrijd in Zwolle tegen PEC. Op zaterdag wordt er om 18:45 afgetrapt, in de volgende ‘6 punten’ wedstrijd.

Top 3 RKC’ers:
1. Anita
2. Touba
3. Van der Venne

Foto: RKC Waalwijk
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *