RKC en Willem II delen punten in ‘Corona derby’

Vooraf was al duidelijk dat de derby van vandaag tussen ons RKC en Willem II er eentje zal worden die we ons nog lang gaan heugen. Waar het normaliter wedstrijden zijn waarbij de spanning voelbaar is in het stadion, was het vandaag vooral qua sfeer een veredelde oefenpot. Vanuit de fanatieke supporters van de Waalwijkers was er gisteren een sfeeractie georganiseerd waardoor de spelers optimaal gemotiveerd aan de aftrap zouden moeten staan. Uiteindelijk kent de wedstrijd twee gezichten en een 1-1 eindstand.

En gemotiveerd waren onze geel blauwen. RKC liet in de eerste helft strijd, passie en trots zien. Met regelmatig flitsend combinatie voetbal wisten we de Tilburgers onze wil op te leggen. Op de perstribune was regelmatig te horen vanuit de ‘ Tilburge kant’ dat ‘ze’ van het kastje naar de muur werden getikt door een fris spelend RKC. Uiteindelijk leverde dit enkele gevaarlijke mogelijkheden op. Zo is het Quasten die in minuut 13 goed weet voor te geven vanaf de linkerflank en op die manier de inlopende Van der Venne weet te bereiken. Helaas is de bal lastig waardoor het schot van de Ossenaar over gaat. Niet veel later speelt RKC een fantastische aanval uit die begint aan de rechterkant en uiteindelijk via velen schijven aan de linkerkant uitkomt bij Paul Quasten. De inlopende linker-verdediger twijfelt geen moment en haalt hard uit. De bal gaat echter recht op de keeper af die dan ook relatief eenvoudig de bal kan wegstompen. Vervolgens in de 29e min weet Richard van der Venne een balletje handig tussen de benen door te steken van zijn tegenstander en op die manier Daneels te bereiken. De Belg legt de bal terug en vindt daarbij in eerste instantie geen ploeggenoot maar de afvallende bal valt daarna alsnog voor de voeten van Azhil maar helaas wordt ook zijn inzet gekeerd. Overigens speelt Azhil omdat Anita om medische redenen niet aanwezig kon zijn. De pas 19-jarige middenvelder was 1 van de beste op het veld en speelde een uitstekende pot. We tellen minuut 45 wanneer RKC terecht een penalty krijgt. Aanvoerder Tahiri weet wel raadt met dit buitenkansje en schiet RKC naar de op dat moment dik en dik verdiende 1-0 pal voor rust. Deze tussenstand zou dan ook de ruststand betekenen.

Na de theepauze had Adrie Koster een aantal omzettingen gedaan en zijn ploeg toegesproken. In de tweede helft stond er vanaf begin dan ook een totaal ander Willem II. Een ploeg die agressief druk zet op RKC ‘ hoog’ op het veld en fel op de bal. RKC is hiervan onder de indruk en weet zich niet onder de druk van de Tilburgers uit te spelen. Het zou dan ook niet lang duren voordat de gelijkmaker op de borden zou verschijnen. Het is uiteindelijk spits Wriedt die de bal vanuit een voorzet vanaf de rechterflank binnen weet te koppen achter de verder uitstekend keepende Lamprou. Op dat moment een logische gelijkmaker en iedereen die het geel blauw een warm hart toedraagt houdt zijn/haar hart vast. Willem II gaat door met het felle opportunistische spel. In minuut 66 is het invaller Tresor die de 1-2 op zijn schoenen heeft. Hij komt vanaf links gevaarlijk de 16-meter van RKC in, haalt uit maar vindt Lamprou andermaal op zijn weg. Uiteindelijk zal het restant van de tweede helft meer in evenwicht zijn waarbij voor beide goals nog een aantal momenten zijn maar echt uitgespeelde kansen zijn er niet meer. Al met al een terecht gelijkspel, maar RKC mag zichzelf achter de oren krabben dat het in rust maar 1-0 was via een penalty ondanks het goede veldspel met liefst 70% balbezit.

Opvallende spelers aan RKC kant zijn deze wedstrijd Lamprou, Azhil, Tahiri en in de eerste helft Van der Venne.

Wij danken iedereen voor het volgen van ons live verslag op Twitter. Wij betreuren het dat niet iedereen aanwezig kan zijn bij de wedstrijden maar proberen via deze weg jullie toch zo goed mogelijk op te hoogte te houden. Wij voelen ons bevoorrecht af en toe aanwezig te mogen zijn ondanks Corona en berichten waarin wij dat laten blijken zijn zeker niet bedoeld om wie dan ook hierin te kwetsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *