Voorbeschouwing RKC Waalwijk – ADO Den Haag

We mogen weer! Na een korte winterstop gaan we alweer beginnen. Morgen staat de ongelofelijk belangrijke thuiswedstrijd tegen ADO op het programma. In het Mandemakers stadion wordt afgetrapt om 16:30.

De laatste wedstrijd voor de winterstop eindigde in een grote teleurstelling. Het leek wel alsof we een uur te vroeg waren begonnen aan die winterstop, want na het knap voorkomen in Sittard werd er uiteindelijk in de blessuretijd met 2-1 verloren. We staan na 14 wedstrijden met 12 punten op een 14e plaats, een plek waar ik persoonlijk voor zou tekenen aan het einde van het seizoen.

Dan door naar ADO. De club heeft het opnieuw na vorig seizoen erg lastig en zetten met 7 punten de 17e plaats. Dat de klok opnieuw op 5 voor 12 staat in Den Haag lijkt duidelijk. De club heeft twee grote namen binnen gehaald, in de vorm van Daryl Janmaat en Marko Vejinovic, al is het de vraag wanneer en hoe lang zij ingezet kunnen worden, aangezien ze beide erg lang niet gespeeld hebben. Morgen lijkt in ieder geval voor beide nog te vroeg te komen. Een speciaal weerzien is het met Ruud Brood. Onze oud trainer, waaronder we mooie tijden hebben gekend, is inmiddels trainer bij de Hagenaars.

Het is morgen een erg belangrijke wedstrijd, waarin wordt bepaald of er de komende tijd met wat meer lucht gespeeld kan worden, of dat de situatie toch weer wat penibel wordt. Een situatie die vergelijkbaar is met vorig jaar, waarin na de winterstop de beslissende wedstrijd tegen ADO ook op het programma stond. Destijds werd die wedstrijd, in Den Haag, met 2-0 verloren. Zaak dus om dat dit jaar beter te doen.

In de Eredivisie hebben we twaalf keer eerder in Waalwijk tegen ADO gespeeld. Van die twaalf wedstrijden werden er 7 gewonnen, 1 gelijk gespeeld en 4 verloren. De laatste winst dateert van 31 maart 2013, toen we ADO maar liefst met 4-0 van de mat tikte.

De wedstrijd morgen staat onder leiding van de heer Gözübüyük. Hij floot vorig seizoen de met 4-0 verloren wedstrijd in Alkmaar tegen AZ. Hij wordt geassisteerd door de heren Van Zuilen, Balder en Dröge en de VAR is de heer Van den Kerkhof.

De wedstrijd begint zoals gezegd morgen om 16:30 en is live te volgen op ESPN 1, het voormalige FOX Sports 1. Mocht je niet live op TV kunnen kijken, dan is er altijd de mogelijkheid om de wedstrijd live te volgen via Langstraat FM!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *