Gefrustreerd RKC met lege handen na PSV-thuis

Hoog bezoek uit de lichtstad. PSV, waar Duits de voertaal lijkt geworden, mocht op zaterdagavond op bezoek komen in het voor de Eindhovenaren altijd verraderlijke Mandemakers Stadion. Waar het ook deze avond angstvallig stil moest blijven. In het uitvak ging een spandoek met Hugo Forever erop. Dit betreft een overleden supporter van PSV.

De wedstrijd begon voor RKC al met een grote aderlating. Na nog geen 3 minuten moest Ola John het veld verlaten na een duel met Sangaré. Diezelfde Sangaré was op dreef, zo schopte hij na 30 minuten ook bijna Van der Venne uit de wedstrijd door op zijn knie te gaan staan. Onbestraft. Gelukkig kan niets de Rooie uit Oss stoppen dus ook dit niet. Maar het ongeluk voor RKC hield niet op. Nadat na 10 minuten RKC niet op voorsprong kwam, via een geweldige steekpass van Touba op Richard (op zn Eagels) en vervolgend Tahiri met het schot. Gaat Touba nog geen twee minuten gigantisch in de fout door de bal in te leveren bij een pass door het midden. Uit de 3 tegen 2 situatie wordt vervolgens de 0-1 binnen geschoten via de binnenkant van de paal.

Niet veel later komt PSV op 0-2. Dit mede door een handsbal van Ihattaren waar niet voor gefloten werd. Blom, die gaande de wedstrijd steeds meer op een parodie van een scheidsrechter begon te lijken, en zijn VAR beoordeelden de handsbal niet als te belangrijk voor de aanval. Dat de bal anders van de voet van Ihattaren was gesprongen was blijkbaar geen argument. De talentvolle middenvelder van PSV schoot de bal vervolgens wel knap en ongehinderd binnen.

Niet veel later lijkt het nog veel erger te worden als Gakpo een-op-een komt met Lamprou. Maar Kostas weet op miraculeuze wijze de bal voor Gakpo weg te schieten. Het blijft 0-2. 15 minuten voor rust komt RKC misschien nog wel goed weg. Dumfries gaat wat makkelijk naar de grond na een tackle van Paul. Normaal geen penalty maar met deze held-met-fluit weet je het nooit. Dit resulteerde erin dat je na een helft waar je geweldig veldspel laat zien en op alle fronten beter bent (schoten, balbezit etc. etc.) PSV wel met 0-2 gaat rusten.

De tweede helft ebde het geloof langzaam weg en verschoof de focus wat meer richting Fortuna, zo laat Quasten dat weten: “Voor ons is Dinsdag belangrijker, vandaar denk ik ook de wissel van Vur(non Anita) en mij. We moeten vooruit kijken en zorgen dat we dinsdag winnen”. Ook Fred spraak in dezelfde bewoordingen. En eigenlijk viel dat in het spel ook terug te zien. Ook hielp zeker niet mee dat PSV wat meer grip op de wedstrijd wist te krijgen. WK-finalist Götze deed een gooi naar doelpunt van het weekend door hem in de kruising te leggen. Echter zal het antwoord van Kostas op dat schot meedingen voor redding van het weekend.

Zo op het uur komt Daneels door op links, wil de bal voorgeven en deze komt via de voet van Teze op zijn hand. Weken lang belanden zulke ballen op de stip (denk aan Paul tegen VVV). Maar blijkbaar in deze situatie niet. Nog geen 5 minuten later gaat Dumfries aan de andere kant heel makkelijk naar de grond. Kebabzaakeigenaar Blom vond het zwaar genoeg voor een penalty. Later gaf hij voor de camera’s van FOX zelf met een glimlach toe dat het misschien toch geen penalty was. Voor de handsbal van Teze had Kevin een maas in de wet gevonden.

De penalty werd benut. Stokkers wist wel nog een treffer te maken door een vernietigend schot over Mvogo, die de bal waarschijnlijk alleen gehoord heeft. Madueke bracht de definitieve eindstand op het scorebord met de enige normale uitgespeelde goal van PSV deze avond. Daarmee blijft RKC achter zonder punten en met een hoop frustratie. Laten we wel wezen. Waarschijnlijk had het resultaat niet heel anders geweest als de juiste arbitrale beslissingen genomen waren, maar het was meer een wedstrijd gebleven. Bij RKC verschoof de focus na 60 minuten al naar dinsdag, waar RKC tegen Fortuna gaat proberen met een driepunter de winterstop in te gaan.

Beste RKC’ers
1. Tahiri
2. Ngonge
3. Anita

1 reactie
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *