Voorbeschouwing RKC Waalwijk – PSV

Het is matchday! Vandaag spelen we de wedstrijd tegen ‘de buurman’ uit Eindhoven, een wedstrijd die normaal in een vol Mandemakers Stadion met enorm veel sfeer gespeeld zou worden. Groter kan het contrast niet, want vanavond wordt er in een (op een paar journalisten na) compleet leeg Mandemakers Stadion om 20:00 afgetrapt.

Groot was de teleurstelling afgelopen weekend, na de 2-0 verliespartij in en tegen Groningen. Na een prima eerste helft, met aardige kansen, vielen we de tweede helft kwa niveau een heel stuk terug en kon Groningen door twee persoonlijke fouten de partij gemakkelijk over de streep trekken. Toch staan we na 12 wedstrijden op een mooi aantal van 12 punten, wat meer dan een prima resultaat is.

Dan door naar PSV: De ploeg van trainer Schmidt staat met 27 punten uit 12 wedstrijden op een knappe tweede plaats. Toch is er de laatste weken aardig wat commentaar op de trainer, aangezien de overwinningen allesbehalve overtuigd zijn. Dat komt mede doordat de Duitser bij een voorsprong graag wat spelers vervangt, waardoor PSV in wedstrijden vaak wegzakt.

Als we kijken naar het recente verleden, dan mogen we absoluut niet klagen tegen PSV. van de afgelopen 4 thuiswedstrijden tegen de Eindhovenaren, wisten we er maar liefst drie te winnen! Het zal allesbehalve een lastige wedstrijd worden, helemaal zonder de sfeeracties van de Waalwijk Fanatics in een wedstrijd als deze, maar dat er kansen liggen lijkt duidelijk.

De wedstrijd van vanavond staat onder leiding van Kevin Blom. Hij floot vorig jaar ook de thuiswedstrijd tegen PSV, die destijds met 1-3 werd verloren. Zijn assistenten zijn de heren Polman, Van Dongen en Bos, de VAR is Lindhout.

De wedstrijd is vanavond live te zien op FOX Sports 2. Daarnaast zijn wij uiteraard aanwezig in het stadion en kun je al je vragen stellen via ons Twitterkanaal. De wedstrijd is ook live te volgen op Langstraat FM (106.8 FM)!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *