Ster Touba rijst tot buiten onze landsgrenzen.

Het zal niemand ontgaan zijn dat Ahmed Touba een steeds grotere schijnwerper op zich gericht krijgt. Waar de afgelopen maanden de vaderlandse pers en analisten steeds vaker lovende woorden sprak over de ‘muur van Roubaix’ verschijnt hij nu ook steeds vaker op internationale scoutingslijstjes.

Club Brugge
Touba kwam afgelopen zomer over van Club Brugge en tekende voor drie jaar bij RKC. Van meet af aan is hij basisklant. Hij speelde in de eredivisie alle minuten en werd alleen in de bekerwedstrijd tegen Cambuur Leeuwarden gewisseld. Aan zijn tijd bij Brugge houdt hij gemengde gevoelens over zo verklaard hij tegen het sportkatern van het Belgische tijdschrift Knack:

“Sinds mijn periode onder Leko ben ik niet meer op Club Brugge geweest. Ik volgde individuele trainingsprogramma’s en de opvolging gebeurde via een personal coach. Ook afgelopen zomer heb ik mij alleen moeten voorbereiden op het seizoen. (sarcastisch) Je ziet: ik houd héél goede herinneringen over aan Club. Maar ik zal nooit vergeten dat ze mij mijn eerste profcontracten hebben gegeven. En dankzij die contracten komen mijn familie en ik nu niets tekort.”

De huidige trainer heeft hem geen kans gegeven en zo trok Ahmed de conclusie om voor een kans in Waalwijk te gaan.

Buitenlandse interesse
En dat gaat zoals wij allemaal weten voortreffelijk. Eigenlijk was Heerenveen-thuis de enige wedstrijd die enigszins matig bestempeld kan worden. En zoals eerder gezegd is dat ook buiten onze landsgrenzen opgevallen. Onze Belgische bron en Voetbalnieuws.be weten zelfs te melden dat Lazio Roma de talentvolle belg, die ook deel is van de Onder-21 selectie van de Rode Duivels, nauwlettend in de gaten houdt.

En nu wordt natuurlijk de vraag hoelang we Touba nog kunnen bewonderen in het geel/blauw. Op een scoutingslijstje staan is natuurlijk nog geen echte interesse of laat staan een concreet bod. Feit is wel dat als hij weggaat er door een partij flink in de buitel getast moet worden. Met een contract nog tot 2023 en het ontbreken van noodzaak om hem te verkopen laat RKC hem natuurlijk niet zomaar gaan.

Foto: RKC Waalwijk
1 reactie
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *