Voorbeschouwing RKC – FC Twente

Morgen staat de volgende wedstrijd al weer op het programma, ditmaal dus op vrijdag. In de Grolsch Veste wordt er om het oude vertrouwde tijdstip van 20:00 afgetrapt tegen FC Twente.

Na het gelijkspel tegen Heerenveen van afgelopen zondag zullen er velen met mij gebaald hebben dat we geen drie punten aan de wedstrijd over hebben gehouden. Hoe we voor de dag kwamen was echter wel zodanig dat het vertrouwen geeft voor de aankomende wedstrijdden, dus te beginnen die in Enschede.

FC Twente draait een geweldig seizoen. Waar er aan het begin van het seizoen de nodige vraagtekens werden gezet bij de ploeg van Ron Jans (die veelal uit huurspelers bestaat), is Jans er al vrij snel in geslaagd om een team te smeden van de spelers. Dit resulteert in een geweldige 5e(!) plaats voor FC Twente, met 18 punten uit 9 wedstrijden. Een van de smaakmakers dit seizoen bij Twente is Ajax-huurling Danilo. De spits, die RKC ook geprobeerd heeft te huren afgelopen transferperiode, maakte inmiddels al 9 doelpunten en staat daarmee gedeeld eerste op de topscorerslijst.

FC Twente – RKC is een wedstrijd die inmiddels 25 keer gespeeld is in Enschede. Van de 25 ontmoetingen werden er slechts twee gewonnen. Acht keer werd er gelijk gespeeld en 15 keer werd er verloren van de Tukkers.

Afgelopen seizoen werd er in een spectaculaire wedstrijd met 3-3 gelijk gespeeld. RKC kwam door onderstaande fantastische goal op voorsprong. Nadat er gelijk werd gemaakt was daar opnieuw een mooie goal van uitgerekend Ingo van Weert, maar leek de wedstrijd door twee goals in de blessuretijd toch verloren te gaan. Paul Quasten wist de bal echter ook in de blessuretijd nog binnen te werken en Hans Mulder had zelfs de 3-4 nog op zijn schoen, maar de wedstrijd eindigde in 3-3.

Het moge duidelijk zijn dat het geen makkie wordt, morgen in Enschede. Toch moet er, wanneer dezelfde strijd en passie op de mat wordt gelegd als afgelopen zondag, wat mogelijk zijn.

De scheidsrechter morgen is Richard Martens. Hij floot eerder dit seizoen de na strafschoppen verloren wedstrijd tegen SC Cambuur en vorig jaar de thuiswedstrijd tegen FC Emmen die in 1-1 eindigde. Zijn assistenten zijn de heren Janson, Janssen en Nagtegaal, de VAR is de heer Oostrom.

FC Twente – RKC Waalwijk is morgen te volgen via FOX Sports. Op FOX Sports 1 (het open kanaal, beschikbaar voor onder andere alle klanten van Ziggo en KPN) zullen de hoogtepunten van de wedstrijd te zien zijn in het schakelprogramma met de KKD wedstrijden, de hele wedstrijd is te volgen op FOX Sports 2.

1 reactie
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *