RKC mist 12e man in belegering Fort Mulder

Zondagmiddag kwam er ook voor RKC een einde aan de interlandbreak. Het thuisaffiche tegen Sc Heerenveen was de volgende horde die het team van Grim moet nemen op weg naar lijfsbehoud. Sc Heerenveen heeft een prima periode achter de rug waarmee er met grote ogen gekeken wordt naar Veerman & Veerman. Het Volendamse duo.

Gewijzigde opstelling
Het spel hielt de afgelopen week niet over. En dat was bij Fred ook doorgedrongen. Vandaar dat het elftal op drie plaatsen gewijzigd is. Quasten maakt zijn eerste basisoptreden van dit seizoen samen met Van der Venne. Stokkers keert na een prima trainingsinzet terug in de basis. Dat directe concurrent Damascan zich pas donderdag op de club meldde komt sprak in deze ook in het voordeel van Finn.

Een herboren RKC
Met Quasten op links en Tahiri naast in plaats van voor Anita leek RKC een herboren ploeg. Voetballen wist het Heerenveen prima onder druk te houden. Echt gevaarlijk werden de Friezen bijna niet. Het was ook uit het niets, nadat Stokkers zijn eerste kans op een treffer had gemist, dat Veerman met een prima aanname zowel Touba als Meulensteen het bos in stuurde. Het laatste tikje langs Kostas was kinderspel. Duidelijk van de leg duurde het even tot RKC zich kon herpakken. Touba uit en corner, Ngonge vanaf de 16 en vd Venne bijna 1-op-1 konden niets aan de stand veranderen. Het duwtje wat Richard kreeg werd door de VAR als te licht beschouwd.

Het was kort voor rust dat Dewaele op het been van Ngonge stond en daarvoor een rode kaart kreeg. Het maakte de opdracht van RKC misschien nog wel lastiger dan dat deze al was. Heerenveen heeft na de 45e minuut op de helft van RKC geen bal neer naar elkaar overgespeeld. Bijna werd er gerust met een 1-1 maar Stokkers gleed onder de bal door.

Belegering Fort Mulder
Maar liefst 24 keer weet RKC op goal te schieten. Dat is meer dan een derde van het aantal schoten in de eredivisie tot nu toe (89). En man-of-the-match bij Heerenveen was Erwin Mulder. Dat zegt meestal wel genoeg. Kans na kans en het lukte RKC niet om een goal te scoren. Van der Venne die zowel met zn hoofd bij de tweede paal en recht voor de keeper de bal niet over de lijn wist te krijgen. Ook Ngonge krijgt nog een grote kans maar wederom ligt de oud keeper van Feyenoord in de weg. Misschien mist RKC wel die 12e man. Het was een regelrechte heksenketel geweest als het Mandemakers gevuld zou zijn.

10 minuten voor het einde weet de ingevallen Damascan dan eindelijk de ban te breken en RKC langs Heerenveen te schieten. Midden in een druk strafschotgebied weet Meulensteen Damascan te vinden en die schiet onberispelijk binnen. Daarna krijgen beide ploegen nog een paar kansen. Van Bergen is er op de brommer nog een paar keer flink vandoor en kort voor het einde kopt Meulensteen de bal net langs de verkeerde kant van de paal.

2 punten verloren maar wel een goed gevoel?
Na de wedstrijd spreken we met van der Venne: “Ja we hebben 2 punten verloren dus dat is gewoon klote. Hebben zo ontzettend veel kansen gehad. We weten Heerenveen goed vast te zetten.” Tja als de keeper ze ook met z’n hoofd gaat pakken “Ja ongelofelijk, z’n neus was ook helemaal rood” […] “Ik wist sinds gisteren dat ik in de basis zou starten. Ik ben de laatste weken, vind ik, prima bezig. Die goals tegen Utrecht helpen dan wel.”

Al met al houd ik een goed gevoel over aan deze wedstrijd. Ik vond het werken van Richard verademend om te zien. Tahiri krijgt op 6/8 veel meer ruimte die hij echt nodig heeft en op 10 niet krijgt. Quasten is ondanks dat het nog niet langer dan een uur lukt gevaarlijker geweest dan zijn collega-linksbacks het hele seizoen tot nu toe. Wat dat betreft zijn de woorden van Anas wel sprekend: “Jammer dat we dit tegen Sparta niet gedaan hebben.” En hij was niet de enige die die opmerking liet vallen.

Spelers:
1. Quasten
2. Van der Venne
3. Bakari

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *