Frustrerende avond RKC eindigt in vervelend verlies tegen Sparta

Zaterdagavond stond op het late tijdstip van 21:00 de thuiswedstrijd tegen Sparta op het programma. Een wedstrijd waar veel druk op stond zo viel te lezen. Sparta had in de zes voorgaande wedstijden maar liefst 17 goals tegen gekregen. Bij RKC durfde ze zelfs het woord ”linker rijtje’ in de mond te nemen. Want als er gewonnen werd kwamen positie 8 t/m 12 wel heel dichtbij.

Goal Sparta afgekeurd.
Het eerste wapenfeit van de wedstrijd kwam van Sparta met een afstandsschot van Bryan Smeets. Tot de 20e minuut gaat de wedstrijd gelijkwaardig op. RKC krijgt haar gevaarlijkste kans uit een corner die ingekopt lijkt te worden door Damascan. Uiteindelijk lijkt Sparta een sterke fase op het halve uur om te zetten in een voorsprong. De scheidsrechter keurt, achteraf onterecht, de goal van Bart Vriends af voor aanvallen van de keeper.

Penaltymoment RKC
10 minuten voor rust lijkt RKC een penalty te krijgen na een duw in de rug van Damascan. De al niet heel lekker fluitende Oostrom gaf in eerste instantie geen strafschop. Het naar de kant roepen van de schetsrechter door de VAR mocht ook niet baten. Kort voor rust krijgt RKC nogmaals een mega kans op een voorsprong. Het is keeper Okoye die voor de tweede keer deze avond een gevaarlijke corner onklaar wist te maken.

Tweede helft
Het is duidelijk Sparta dat beter uit de kleedkamer komt. RKC krijgt via Ola John nog wel een paar halve kansen maar het is Sparta wat het betere spel na een uur omzet naar een voorsprong. Lennart Thy duikt op tussen het centrale duo van RKC en kopt zo de 0-1 achter Lamprou. Het eerste velddoelpunt van Sparta dit jaar. Het is Luuk Wouters die evenlater de 0-2 weet te voorkomen nadat hij de enige verdediger is die het nog niet opgegeven had. Ook de wissels konden niet meer swoeng geven aan dit RKC. De gehele voorhoede werd gewisseld evenals Tahiri, die zelf achteraf aangaf dat hij zichzelf ook matig vond spelen, en de beste back en buitenspeler van het veld Bakari.

Ontbreken slot offensief
Met een achterstand de laatste 10 minuten in gaan was voor RKC dit seizoen zeker niet de eerste keer. Maar deze keer ontbrak een fatsoenlijk slotoffensief compleet. Van der Venne kopt nog wel een bal voorlangs en ook Stokkers kopt van 16 meter een bal op goal. Maar echt gevaarlijk wordt RKC niet. En dan is het notabene Sparta dat net in de blessuretijd nog de genadeslag toebrengt door de 0-2 in de korte hoek te schieten.

Zo eindigde de wedstrijd in een frustreerde nederlaag voor ons RKC waar wederom matig veldspel op de helft van de tegenstander zorgelijke hoeveelheden aan begint te nemen. De vraag is wel hoe Grim deze trend weet om te draaien. Een uitgebreidere analyse donderdagavond in de podcast!

RKC’ers van de wedstrijd
3. Lamprou
2. Bakari
1. De verwarming boven het persvak <3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *